BIT KENNISSTAL

powered by Aeres Hogeschool Dronten 

Als bezoeker van Jumping Amsterdam kun je de komende editie niet alleen kijken naar topsport, maar ook de sfeer en de wereld achter het plaatje in de piste optimaal beleven. Behalve rondstruinen tussen de stands en de ruiters aan het werk zien in de losrijpiste, kun je interessante lezingen, presentaties en interviews bijwonen in de Bit Kennisstal powered by Aeres Hogeschool Dronten.

Ga in gesprek met de hoefsmid van het concours, de veterinair ter plaatse, de voedingsspecialist of de groom van een toppaard. Hoe doen zij het? Natuurlijk is er volop ruimte voor vragen over de verzorging van jouw paard.

Nieuw: Jump-in kaarten

Jumping beleven zonder tribuneplaats

Wil je Jumping Amsterdam beleven maar hoef je niet per se een tribuneplaats? Dan zijn de nieuwe Jump-In tickets wat voor jou! Op donderdag 23 januari en tijdens het dagprogramma van vrijdag 24 januari bieden deze tickets toegang tot het volledige strodorp, alle horecagelegenheden, de publieke losrijpiste en de nieuwe ‘Bit Kennisstal powered by Aeres Hogeschool Dronten’ tegen een zeer gereduceerd tarief. Let op: Reserveer een reguliere kaart hier als je ook het sportprogramma in de wedstrijdpiste wilt zien.

Programma Bit Kennisstal

Donderdag

10.30 – 11.30 Lezing beste 6- en 7-jarige dresuurhengsten
obv analyse enquête Global Dressage Forum) door Dirk Willem Rosie

14.00 – 14.30 Het ‘Nieuwe Paardenhouden’
door docent Aeres Toine van Westing en ondernemer Jantine Leeflang

15.00 – 15.30 Lezing Bitfitter
door Imke Groenendijk, medewerker Paardenplein.nl

17.00 – 17.30 Dierfysiotherapeut Francis Gommans (lid NVFD)
het bespreken van de drie meest voorkomende blessures waarbij de dierfysiotherapeut een belangrijke rol speelt in het herstelproces.

18.00 – 18.30 Preventie en revalidatie van blessures
door docent Aeres en ondernemer Fenna Elzinga

20.30 – 21.00 Veterinair op concours
Bert Okker geïnterviewd door Dorien van Dijk over het vak van veterinair op een concours. Wat mag en kun je doen om ter plaatse een paard te helpen?

Vrijdag

11.00 – 11.30 Groom Kathleen van Winde (Sanne Voets)
Is dit het droomberoep van ieder paardenmeisje? Hoe ziet een dag in het leven van een groom eruit?

14.00 – 14.30 Hunter Equitation
door Patricia Bade van Motman

14.45 – 17.30 Masterclass jureren kun je leren (op inschrijving; eindigt met rondleiding) klik hier voor meer informatie

17.30 – 18.00  Bodylanguage – spanning en ontspanning Paardengedrag door docent Aeres  Kathalijne Visser

18.00 – 18.30 Hoefsmid op concours
Olaf Kaman wordt geïnterviewd over het vak van hoefsmid op een concours. Waaraan voldoet een goed beslag? Waarop letten bij noodbeslag tijdens concours?

Zaterdag

10.30 – 11.00 Maarten van Stek: leren van para dressuur als het gaat om geven subtiele hulpen

11.30 – 12.00 Mini-cursus fotografie
met Fleur Louwe

15.00 – 15.30 Karin Retera, biomechanica van het paard

16.00 – 16.45 Sandra van Iwaarden van Van Hall Larenstein over het belang van ruwvoer en de verhouding ruwvoer/krachtvoer incl. kennisquiz (met prijzenpakket) en tijd voor vragen

Zondag

11.15 – 11.45 Paardentaal voor Kids
door Feline Hoi (studente Aeres).

12.00 – 15.00 Kinderboekenmarkt met signeersessies
Kinderboekenmarkt met verkoop en signeren van boeken met bekende schrijvers als Christine Linneweever, Joke Reijnders, Nicolle Christiaanse

12.00 – Demo Paardentaartjes bakken
Demo paardentaartjes bakken in de Bit- en Dressuurmagazine stand

KENNIS DELEN

“Nederland is toonaangevend als het gaat om kennis op gebied van paardensport en alles wat daar voor nodig is. We vinden het mooi om te kunnen faciliteren in de overdracht van kennis en de propositie van Jumping Amsterdam daarmee te verbreden. Op deze manier zijn we niet alleen een topevenement, maar bieden we ook een platform waar veel te leren is en waar nieuwe trends en ontwikkelingen worden gedeeld. Vanuit die gedachte hebben we partijen bij elkaar gebracht en de kennisstal samen handen en voeten gegeven.”

Irene WolfsBestuurslid Jumping Amsterdam

“Kennis is de sleutel tot paardenwelzijn. Dagelijks geven wij via onze platformen Bit, Dressuur, Paardenvoerplein.nl, de Paardenkrant en Horses.nl paardenliefhebbers waardevolle informatie over hun paardenpassie. Hoe geweldig is het dat wij in samenwerking met Jumping Amsterdam en Aeres Hogeschool Dronten nu de Bit Kennisstal kunnen lanceren! Dé plek op Jumping Amsterdam waar paardenliefhebbers op informele wijze kennis kunnen opdoen bij specialisten, die achter de schermen garant staan voor de beste zorg voor (sport)paarden.”

Dorien van DijkUitgever Eisma Horsesmedia:

“Wij bieden de hbo studies Hippische bedrijfskunde en International Equine Business Management in Dronten,  waarbij je de passie voor paarden kunt combineren met bedrijfskunde. We zetten ons in voor de verdere professionalisering van de sector. Mooi om hier ook met Eisma Horsesmedia en Jumping Amsterdam invulling aan te geven. In de Kennisstal zullen docenten en studenten kennis delen op het gebied van het nieuwe paardenhouden, preventie en revalidatie van blessures, gedrag van paarden en paardentaal”.

Arianne van de Hee Teamleider en studieleider hippische opleidingen Aeres Hogeschool Dronten