BIT KENNISSTAL

powered by Aeres Hogeschool Dronten 

Als bezoeker van Jumping Amsterdam kon je de afgelopen editie niet alleen kijken naar topsport, maar ook de sfeer en de wereld achter het plaatje in de piste was optimaal te beleven. Behalve rondstruinen tussen de stands en de ruiters aan het werk zien in de losrijpiste, kon je interessante lezingen, presentaties en interviews bijwonen in de Bit Kennisstal powered by Aeres Hogeschool Dronten.

Nieuw: Jump-in kaarten

Jumping beleven zonder tribuneplaats

Wil je Jumping Amsterdam beleven maar hoef je niet per se een tribuneplaats? Dan zijn de nieuwe Jump-In tickets wat voor jou! Op donderdag 28 januari en tijdens het dagprogramma van vrijdag 29 januari bieden deze tickets toegang tot het volledige strodorp, alle horecagelegenheden, de publieke losrijpiste en de nieuwe ‘Bit Kennisstal powered by Aeres Hogeschool Dronten’ tegen een zeer gereduceerd tarief. Let op: Reserveer een reguliere kaart hier als je ook het sportprogramma in de wedstrijdpiste wilt zien.

Programma Bit Kennisstal 2020

Donderdag

10.30 – 11.30De zes beste dressuurpaarden uit de geschiedenis van de paardensport obv een analyse door Dirk Willem Rosie, hoofdredacteur Paardenkrant-Horses.nl

14.00 – 14.30 Het ‘Nieuwe Paardenhouden’
door docent Aeres Hogeschool Dronten Toine van Westing en ondernemer Jantine Leeflang

15.00 – 15.30 Lezing bitiftter Ymke Groenendijk over de verschillen tussen bitten

17.00 – 17.30 Welke rol speelt dierfysiotherapie bij het herstelproces van blessures door Francis Gommans (lid NVFD)

18.00 – 18.30 Preventie en revalidatie van blessures door docent Aeres Hogeschool Dronten en ondernemer Fenna Elzinga

20.30 – 21.00 Dierenarts Edwin Enzerink over de begeleiding van sportpaarden op concours

Vrijdag

11.00 – 11.30 Groom Kathleen van Winde (Sanne Voets) geïnterviewd

14.00 – 14.30 “Forget the Clock, Remember the Ride. Hunter-Jumper Equitation Holland uitgelegd door Patricia Bade van Motman.”

14.45 – 17.30 Masterclass jureren kun je leren (op inschrijving; eindigt met rondleiding) klik hier voor meer informatie

17.30 – 18.00 Bodylanguage – spanning en ontspanning door docent onderzoeker Aeres Hogeschool Dronten Kathalijne Visser

18.00 – 18.30 De hoefsmid op concours, interview met Olaf Kahmann

Zaterdag

10.30 – 11.00 Wat is de intuïtie van je paard? En hoe geef je subtiele hulpen? Interview met Maarten van Stek.

11.30 – 12.00 Mini-cursus fotografie door Bit-fotograaf Fleur Louwe

15.00 – 15.30 Biomechanica van het paard door Karin Retera

16.00 – 16.45 Het belang van ruwvoer en de verhouding met krachtvoer door Sandra van Iwaarden van Van Hall Larenstein

Zondag

11.15 – 11.45 Paardentaal voor kids door influencer en studente Aeres Hogeschool Dronten Feline Hoi

12.00 – 15.00
Kinderboekenmarkt met verkoop en signeren van boeken met bekende schrijfsters als Christine Linneweever, Joke Reijnders, Nicolle Christiaanse

12.00 – Demo Paardentaartjes bakken
Demo paardentaartjes bakken in de Bit- en Dressuurmagazine stand

KENNIS DELEN

“Nederland is toonaangevend als het gaat om kennis op gebied van paardensport en alles wat daar voor nodig is. We vinden het mooi om te kunnen faciliteren in de overdracht van kennis en de propositie van Jumping Amsterdam daarmee te verbreden. Op deze manier zijn we niet alleen een topevenement, maar bieden we ook een platform waar veel te leren is en waar nieuwe trends en ontwikkelingen worden gedeeld. Vanuit die gedachte hebben we partijen bij elkaar gebracht en de kennisstal samen handen en voeten gegeven.”

Irene WolfsBestuurslid Jumping Amsterdam

“Kennis is de sleutel tot paardenwelzijn. Dagelijks geven wij via onze platformen Bit, Dressuur, Paardenvoerplein.nl, de Paardenkrant en Horses.nl paardenliefhebbers waardevolle informatie over hun paardenpassie. Hoe geweldig is het dat wij in samenwerking met Jumping Amsterdam en Aeres Hogeschool Dronten nu de Bit Kennisstal kunnen lanceren! Dé plek op Jumping Amsterdam waar paardenliefhebbers op informele wijze kennis kunnen opdoen bij specialisten, die achter de schermen garant staan voor de beste zorg voor (sport)paarden.”

Dorien van DijkUitgever Eisma Horsesmedia:

“Wij bieden de hbo studies Hippische bedrijfskunde en International Equine Business Management in Dronten,  waarbij je de passie voor paarden kunt combineren met bedrijfskunde. We zetten ons in voor de verdere professionalisering van de sector. Mooi om hier ook met Eisma Horsesmedia en Jumping Amsterdam invulling aan te geven. In de Kennisstal zullen docenten en studenten kennis delen op het gebied van het nieuwe paardenhouden, preventie en revalidatie van blessures, gedrag van paarden en paardentaal”.

Arianne van de Hee Teamleider en studieleider hippische opleidingen Aeres Hogeschool Dronten