Het dressuur programma op de zaterdag van Jumping Amsterdam was al van hoog niveau met de finale van de Lichte Tour in de Café Luxembourg Prijs en de FEI Dressage World Cup™ – kür op muziek. In 2019 worden deze prachtige rubrieken aangevuld met een nieuw initiatief, de finale van de Kingsley Future Cup U25 presented by Hoefslag. Voor de dressuurliefhebbers een lust voor het oog, voor jonge en talentvolle combinaties een mooie kans om in een bijzondere entourage van de RAI te mogen rijden. Jij kan je namelijk selecteren voor de finale van de Kingsley Future Cup U25!

Bovendien zal er tijdens de Kingsley Future Cup U25 een leerzame clinic plaatsvinden, deze zal worden gegeven door internationale dressuurruiter Patrik Kittel! Twee combinaties, die zich net niet hebben weten te selecteren voor de finale, worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze leerzame clinic. De genodigde ruiters voor de clinic zijn:
Jeroen Hamelink met Zanzibar (v. Rousseau)
Marijke van Giesen met Diva (v. Spielberg)

Met een deelname aan de Kingsley Future Cup U25 kunnen mooie prijzen gewonnen worden, kijk voor meer informatie hier

Deelname aan de finale van de Kingsley Future Cup U25 presented by Hoefslag is mogelijk door kwalificatie in minimaal twee van de vier voorselecties. De zes hoogst geplaatste ruiters ontvangen een startbewijs voor Jumping Amsterdam. Inschrijven voor de voorselecties kan via; Mijn KNHS.

Selectiewedstrijden finale Kingsley Future Cup:

27 oktober 2018 – Assen Winnaar: Carlijn Huberts met Creator (v. Florencio)
10 november 2018 – Berkel Enscho Winnaar: Jeanine Nieuwenhuis met Charming Lady (v. Painted Black)
25 november 2018 – Houten Winnaar: Jasmien de Koeyer met Esperanza (v. Desperados)
1 december 2018 – Deurne Winnaar: Thalia Rockx met Verdi de La Fazenda (v. Florett As)

Finalisten
Na alle vier de selectiewedstrijden zijn de zes finalisten voor de Kingsley Future Cup U25 presented by Hoefslag bekend. De volgende combinaties zijn zaterdagochtend op 26 januari te zien in de RAI Amsterdam:

Jasmien De Koeyer met Esperanza (v. Desperados)
Thalia Rockx met Verdi de La Fazenda (v. Florett As)
Jeanine Nieuwenhuis met Charming Lady (v. Painted Black)
Carlijn Huberts met Watoeshi (v. Rousseau)
Jerney Schelling met Creator (v. Florencio)
Yoeki Bos met Vivaldi (v. Jazz)

Voor het wedstrijdreglement, klik dan hier