Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande- en uitbouwen van nieuwe klantrelaties. In deze uitdagende, brede functie werk je samen met je team toe naar een wederom succesvolle editie van Jumping Amsterdam!

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande klantrelaties. Je werkt samen met belangrijke stakeholders uit de branche en je bent gericht op het vergroten en verbinden van de relevante netwerken. Daarnaast signaleer je commerciële kansen en werk je proposities uit om het optimale resultaat uit de markt te halen. Uiteraard onderhoud je het contact met de klant na het sluiten van het contract. Je verwerkt aanvragen, stelt bevestigingen op, voert data in en blijft in gesprek met onze sponsoren. Samen met het team en het bestuur bewaak je de commerciële voortgang van Jumping Amsterdam.

Daarnaast geef je richting aan nieuwe concepten, waarbij een van de uitgangspunten is om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en te realiseren. Je bent operationeel verantwoordelijk voor de hospitality en catering op de VIP. Ook monitor en coördineer je de kaartverkoop. Je denkt creatief mee bij de ontwikkeling, uitwerking van de concepten en is aanwezig bij de uitvoering hiervan.

In deze functie rapporteer je aan directie en bestuur, die overall verantwoordelijk is voor het evenement, de visie en strategie.

Dit breng jij mee

In de functie van Exhibition manager Jumping Amsterdam vinden we het belangrijk dat je oog hebt voor de belangen van de klant. Je bent stressbestendig en gaat zelfstandig te werk, maar weet heel goed dat je het resultaat behaald met je team. Je bent een ondernemer, kan goed out-of-the-box denken en bent strategisch conceptueel denkend. je bent gestructureerd, georganiseerd en behoudt overzicht. Je bent dol op lijstjes en het overzicht bewaren.

Bovendien kan je je vinden in de volgende punten:

  • commerciële ervaring en kennis van beurzen/evenementen;
  • je bent een uitgesproken netwerker en je beschikt over kennis van/interesse in de hippische branche;
  • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken in de Nederlandse en Engelse taal;
  • je bent voor deze functie beschikbaar voor 24 uur per week en bereid om Jumping Amsterdam te vertegenwoordigen op netwerkbijeenkomsten.

Dit kun je van ons verwachten

  • Een baan in het hart van de paardensport waar veel te leren is en waar met veel teamspirit, dynamiek en toewijding een evenement van wereldformaat wordt neergezet.
  • Een functie van 24 uur per week, met in eerste instantie een contract voor 9 maanden met uitzicht op vast;
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen met maar liefst 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling.
  • Flexibele werktijden en -plekken, standplaats RAI Amsterdam;
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid in je rol;
  • Mobiele telefoon en een laptop.

Interesse en/of vragen?

Anne van Ginkel, Corporate Recruiter RAI Amsterdam

06-10505607

[email protected]