Het kunstpaarden project tijdens Jumping Amsterdam was een groot succes.  Tijdens de afgelopen editie van Jumping Amsterdam waren de 20 kunstpaarden, van Atelier Loeviera, op speciaal voor Jumping ontworpen sokkels van ‘Amsterdammertjes’ te bewonderen.    Het ‘BaarsPaard’ van Menno Baars en het ‘Dagpaard’ van Jacques Tanges zijn beide geveild ten bate van het Emma Kinderziekenhuis. Deze veiling is geïnitieerd door Atelier Loeviera, Art Vinkeveen en Jachthaven Vinkeveen. De totale opbrengst van €3.050,- is vanmiddag door José Loeviera overhandigd aan Henriette van Eeghen, directeur van het Emma Kinderziekenhuis. De trotse nieuwe eigenaren waren er persoonlijk bij om de geveilde kunstpaarden in ontvangst te nemen.

Sinds 2005 zet de Amsterdam RAI haar kennis, expertise en faciliteiten graag in samen met het Emma Kinderziekenhuis AMC, om fondsenwervende activiteiten te ontwikkelen. Sinds dit jaar ondersteunt ook Jumping Amsterdam de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC. Ondanks ziekte en behandeling is het belangrijk dat een kind zich zo gewoon en gelukkig mogelijk voelt. Het Emma doet daarom haar uiterste best om het allerbeste kinderziekenhuis ter wereld te worden.  

De unieke Amsterdammertjes zijn ontworpen door Jose Loeve. Vervolgens zijn deze sculpturen beschilderd door 20 verschillende bekende kunstenaars waaronder Harry van der Woerd, Argentina Zamora, Lily Marneffe, Hans Kleinjan, Merel Kooning en vele anderen.
De Amsterdammertjes zijn onderdeel van de ArtBusinessTour, een innovatief kunstconcept voor kunstenaars en bedrijven. De ArtBusinessTour is een alliantie tussen Atelier Loeviera, Art Vinkeveen en Jachthaven Vinkeveen.


Het concept bewijst met deze opbrengst en het feit dat alle ‘kunstpaarden ´ tijdens het evenenement in de Amsterdam RAI naar een nieuwe eigenaar zijn gegaan, een succesformule te zijn!