De tweede selectiewedstrijd Z2 dressuur vond zondag 18 december plaats in Houten op het Hippisch Centrum Groenraven. De selectie kür op muziek is altijd zeer populair bij de Z2 combinaties. 29 ruiters en amazones streden om een startbewijs voor Jumping Amsterdam 2012.

Aimée Weise en Sportlife wisten met maarliefst 75,38% hun concurrentie ruim achter zich te laten. Margreet Prosman werd met HCH S So What tweede met 72,13%. Danique Schnellenberg behaalde met 71,75% de derde plaats met haar Twin’s Jamaica.

Na afloop van de kür was Aimee tevreden: ‘Het kan natuurlijk altijd beter. Hij maakte bijvoorbeeld een fout in de uitgestrekte galop. Hier dacht hij dat hij moest wisselen en werd hij iets te fel. Hij voelde nog niet optimaal.’ Haar kür is gemaakt door Charles Monterie. ‘Ik rijd op Gregoriaanse muziek, dat past heel goed bij Sportlife en zelf word ik er rustig van. Hierdoor rijd je ook beter.’ Aimée voegde toe: ‘Bovendien lijkt het soms alsof Sportlife in de ring een knop omzet en denkt ‘nu moet ik echt netjes lopen en het goed doen’, dat vind ik altijd heel leuk aan hem!’

Ook de jury was tevreden met de Z2 combinaties. ‘Eigenlijk verdiende de eerste drie prijswinnaars een startbewijs voor Jumping, maar Aimée was toch de meest stabiele combinatie van vandaag. De kür van Danique heb ik artistiek het hoogst beoordeeld, maar zij maakte technisch wat meer fouten. Het paard van Margreet heeft zeker veel potentie en ik denk dat zij in de klassieke proef nog hoger kan scoren. Maar bij Aimée was de harmonie tussen ruiter en paard het mooist, hoewel ik denk dat zij nog spectaculairder kan rijden. Ik ben erg enthousiast over deze combinaties!’, aldus meneer Van Baal.

De winnaars van de drie selectiewedstrijden strijden tegen elkaar tijdens de Amsterdam Dressage & Show Night op zondag 22 januari in de Amsterdam RAI. De overige selecties vinden plaats in Houten en Oudkarspel. Klik hier voor de complete kalender.