De namen voor de kürwedstrijd voltige op Jumping Amsterdam zijn bekend. De Nederlandse top is aanwezig tijdens de Novotel Jumpertjes kinderochtend op zondag 20 januari.  

Bij de solisten is een gevarieerd deelnemersveld, waarbij de junioren de strijd aangaan met de senioren. Sophie van der Laan komt uit voor de junioren, zij nam afgelopen zomer deel aan het EK. Ook mag Jesse van As in de piste verschijnen zij werd met Team de Molen zevende op het WK in Le Mans.

De heren worden goed vertegenwoordigd door Dustin Wilschut (foto) en Kevin van Kershaver. Dustin is momenteel actief in de wereldbekercyclus. En Kevin werd dit jaar derde op de Hippiade, het nationale kampioenschap voltige. Ook maakte Kevin, net als Jesse van As, deel   uit van het WK-team.

Claire de Ridder en Roxanne Ruigrok zijn beiden vaste waarden in de Nederlands top. De solisten gaan in een handicapklassement tegen elkaar strijden en laten, op een galopperend paard, ingewikkelde oefeningen met veel expressie en elegantie zien.

Twee teams, waarbij zich meerdere voltigeurs tegelijk op de rug van het paard bevinden, doen mee. Hippiade kampioen Team de Wittegheit en team Roy Rogers, die onlangs een wedstrijd wonnen tijdens Salon de Cheval in Parijs.

Lees alles over deze tak van paardensport op www.voltige.nl.