Jumping Amsterdam heeft voor de Amsterdam Dressage Night op zondagavond 24 januari enkele startplaatsen Z2-Kür op muziek te vergeven en daar werden drie selectiemomenten voor aangewezen. In Bunschoten vond op 5 december de eerste selectie plaats. Ondanks de datum was de startlijst overvol met 22 combinaties.

De voorlaatste starter Janette Bouwman trok met de 9-jarige Woodstock (Weltmeyer x Argentinus) uiteindelijk aan het langste eind. De professionele amazone uit Broek in Waterland bemachtigde het begeerde startbewijs (73,25%). Met haar andere paard V-Power had Janette al moeten afgroeten na muziekproblemen. Gelukkig gedroeg haar getalenteerde vos Woodstock zich na de nodige escapades op het voorterrein in de wedstrijdring uiteindelijk een stuk beter. Met 73,25% scoorde ze net hoger dan junior Chaneequa Dam met Krack C-afstammeling Ureka (72,25%). De pas 6-jarige Sandron SB (v.Sandro Song) werd met Young Rider Kirsten Brouwer uit Kockengen derde met 71%.

Jurylid mevrouw Jansen-de Voogd vond de hoeveelheid combinaties geen enkel probleem voor de beoordeling. Wel vond ze het jammer dat veel combinaties nog weinig fantasie laten zien in hun choreografie. ‘De kwaliteit van de uitvoering van de zijgangen is voor veel combinaties al moeilijk, maar alleen over de hoefslag rijden kan toch echt niet meer in een Kür. Ik zie hier nog wel een opvoedende taak voor de KNHS’, vond ze.

(Bron: www.dressagedirect.com )