Beste Jumpertjes,

Welkom op de pagina die speciaal voor alle Jumpertjes. Op deze pagina kun je zien wat er  allemaal te doen is op de Novotel Jumpertjes Kinderochtend op de zondagochtend van Jumping Amsterdam 2018.  Er staan veel verschillende dingen op het programma, zo kun je in de piste kijken naar een clinic van Britt Dekker, een mooie kür op muziek en het altijd spannende Paard & Pony-relais. Daarnaast mag je ook zelf het springparcours van deze wedstrijd in de piste verkennen. Maar ook buiten de piste valt er genoeg te beleven, zo kun je knuffelen en rijden met leuke pony’s.

Ik heb er in ieder geval erg veel zin in en ik hoop jullie te zien op zondagochtend 28 januari!

Groetjes Jumper

Volg je Jumping Amsterdam ook al op Instagram en op Snapchat: jumping_adam ?

 

 

!Programma Novotel Jumpertjes Kinderochtend 2018!

In de piste                                                                                                                         
08.30 – 08.35 Opening                                                                                                            
08.35 – 08.55 Rosline Bixie Jumpyspel, bixiedemonstratie                                                                                          
09.05 – 09.10 Pas-de-deux met  Isabelle Harbers & Senna Evers                                                                     
09.20 – 09.35 Clinic door Britt Dekker van PaardenpraatTV
09.35 – 09.45 Parcours bouwen                                                                                             
09.45 – 10.15 Parcours lopen voor iedereen                                                                         
10.15 – 10.50 Paard & Pony-relais                                                                                               
10.50 – 10.55 Prijsuitreiking Paard & Pony-relais

Buiten de piste
08.00 – 12.00 Meet & Greet met Jumper de mascotte
08.00 – 12.00 Pony’s van Manege Equito knuffelen
08.00 – 12.00 Stand PaardenpraatTV
08.00 – 12.00 Stand KNHS-Rosline Fanclub
08.00 – 12.00 Informatie Young Leaders Program bij houten voltigepaard Olly van Manege Equito
08.30 – 11.00 Ponyrijden met pony’s Hippisch Centrum Muiderberg / Any Dale Trading
09.00 – 11.00 Certificaat ponyrijden
09.00 – 12.00 Schminken en/of glittertattoo laten zetten
En tot slot: een verrassende goodiebag (zolang de voorraad strekt)

 

 

 

Wie maakt het mooiste stokpaardje?
Dit jaar kun je mee doen aan de wedstrijd: ‘Wie maakt het mooiste stokpaardje’? Maak thuis je eigen stokpaardje en stuur een leuke foto op van jou en je gemaakte stokpaardje. Op vrijdag 19 januari wordt bekend wie het allermooiste stokpaard heeft gemaakt. Jij doet toch ook mee?

 

Wat moet je doen?
– Je maakt je eigen stokpaardje, zie onderstaande link voor handige tips
– Je maakt een te gekke foto met jouw stokpaardje op een mooie plek, een leuke outfit wat bij jouw stokpaardje past. Bijv. in het bos, op een manege, in een bak, bij een hindernis of iets anders leuks! 
– Je stuurt je foto voor maandag 15 januari op naar sanne@jumpingamsterdam.nl 

Handige tips: Hoe maak je een stokpaardje

Rosline Bixie Jumpyspel, bixiedemonstratie

 

Het programma begint met de Bixiedemonstratie. Dit jaar wordt de bixiedemonstratie verzorgt door Rosline Fanclub, een officiële bixiepartner van de KNHS. Er wordt een estafette gereden door
verschillende ruitertjes en hun schattige pony’s. Na deze leuke wedstrijd heeft Rosline Fanclub een stand op het cateringsplein.

 

 

Paard & Pony-relais
Tijdens het Paard & Pony-relais is een jong ponytalent samen met een internationale springruiter een team. Welk team legt zo snel mogelijk met zo min mogelijk fouten het parcours af? En wie moedig jij straks aan?

 

 

Pas de Deux
Isabelle Harbers (15) en Senna Evers (12) zullen dit jaar een mooie Pas du Deux rijden met hun pony’s Mystery Dancer en HMS Mitchell.

 

Hallo ik ben Isabelle Harbers (15). Ik zit in de derde klas van het vmbo op De Meerwaarde in Barneveld. De pony die ik ga meenemen naar Jumping Amsterdam is Mystery Dancer, deze pony lease ik van de familie Dees. Deze pony ga ik binnenkort ook nemen op internationaal concours. Misty rij ik sinds 21-12-2017 dus nog helemaal niet zo lang, Misty is een Merrie van 12 jaar oud (Veenstras promise X Bokkesprong Czardas). Ik rij met mijn andere pony Don Carino Du Bois internationaal dressuur. Met Don Carino Du Bois heb ik hele gave hoogte punten bereikt die wij zeker gaan uitbreiden. Namelijk CDI Roosendaal daar hebben wij onze eerste B-kader score gereden. Ook CDI Pompadour (zuid-Frankrijk) was echt mijn favoriete concour! Daar ben ik 2 dagen 5e geworden met hele gave scores en mooie herinneringen. Op dit moment heb ik 4 ponys in het Z2 gehad. Mijn doel voor dit jaar (2018) is om mijn laatste pony jaar super mooi afsluiten met mooie internationale wedstrijden en het NK!  

 

Hoi ik ben Senna Evers, en ik ben 12 jaar oud! Ik zit de eerste klas van mavo/Havo op het Martinus College. Ik rij internationaal met mijn andere pony Majos Cannon. Met hem heb ik in het B-kader gezeten! Mijn hoogte punten zijn op CDI Roosendaal mijn eerste A-kader score gereden 71%. Meerdere malen Noord-Hollands kampioen. Tijdens Jumping Amsterdam neem ik de pony HMS Mitchell mee. Met MHS Mitchell rij ik ook Z2 dressuur. Wij hebben hem als 4 jarige aangekocht en zelf naar het Z2 gereden! Ik hoop in het voorjaar met hem ook internationaal te gaan starten!

 

Young Leaders Program
De kinderen van nu staan voor een uitdaging. De samenleving en de arbeidsmarkt veranderen snel. Van mensen wordt verwacht dat ze regie kunnen voeren op hun eigen leven, flexibel kunnen schakelen en uitstekend kunnen communiceren. De paardensport is buitengewoon geschikt om deze vaardigheden bij jongeren te ontwikkelen. Het KNHS Young Leaders Program heeft op een speelse manier de link weten te leggen tussen plezier en onderwijs, tussen vrije tijdsbesteding en het ontwikkelen van maatschappelijk waardevolle kwaliteiten. Bestuurslid prinses Margarita is beschermvrouw van het YLP: “Toen ik hoorde van het Young Leaders Program was ik direct van het concept gecharmeerd. Een programma waarin kinderen op de manege uitgedaagd worden, verantwoordelijkheden krijgen en gaandeweg een ontwikkelingstraject doorlopen, zal een enorme verbreding van hun ervaringen zijn. Ik ondersteun dit programma van harte.” De YLP-deelnemers van ponymanege Equito in Amstelveen krijgen tijdens Jumping Amsterdam een leerzaam kijkje achter de schermen en mogen meehelpen mee als vrijwilliger.