De nieuwe kà ¼rmuziek van pianist Wibi Soerjadi voor Anky van Grunsven met IPS Salinero wordt aanstaande woensdag voor het eerst gepresenteerd tijdens de Olympia Horse Show in Londen. De Nederlandse primeur van deze unieke kà ¼r op muziek vindt plaats op zaterdag 26 januari tijdens Jumping Amsterdam in de RAI. Voor iedereen die Anky nu al in actie wil zien met haar nieuwe proef kan de wereldbekerwedstrijd in Londen aanstaande woensdag vanaf 22.00 uur live volgen via Eurosport.

De wereldbekeronderdelen van Jumping Amsterdam, met de dressuur op zaterdag en de springrubriek op zondag, worden het laatste weekend van januari uitgezonden door de NOS. De NOS besteedt steeds meer zendtijd aan paardensport. Morgenavond, dinsdag 18 december, staan de springruiters centraal. Het gouden springteam tijdens het EK in Mannheim is genomineerd voor de titel ‘Sportploeg van het Jaar’. Het winnende team wordt morgen bekend gemaakt tijdens het NOC*NSF Sportgala. Ook wordt er aanstaande woensdag in het NOS Sportjournaal aandacht besteed aan de nieuwe kür van Anky van Grunsven en Wibi Soerjadi. Verder wordt aanstaande vrijdagavond een Sportjaaroverzicht uitgezonden met ondermeer de hippische hoogtepunten van 2007.

Jumping Amsterdam is nu al verzekerd van een fantastisch deelnemersveld. In de dressuur komen onder andere Jan Brink uit Zweden, Heike Kemmer uit Duitsland, Silvia Iklé uit Zwitserland Nederlandse toppers zoals Laurens van Lieren en Anky van Grunsven aan start. Wie zeker wil zijn van een plaatsbewijs voor de wereldbekerwedstrijd dressuur in Amsterdam kan kaarten bestellen via TopTicketLine op telefoonnummer 0900-3005000.