Na een spannende barrage met maar liefst 15 deelnemers greep de Fin Mikael Forsten uiteindelijk de grootste winst, ruim â‚ ¬21.000. Met de 11-jarige Isaac du Jonquet was hij de snelste foutloze over het parcours van Rob Jansen. “Hier heb ik jaren op gewacht, op deze eerste grote overwinning in een wereldbekerwedstrijd†, zuchtte de Fin die sinds enige tijd gevestigd is in Guttecoven in het oude complex van Henk Nooren. Zijn paard had lange tijd nodig voordat hij voldoende ontspannen was om het hele zware werk aan te kunnen, vertelde Mikael. “Maar nu vertrouw ik hem volledig in de ring, hij is top!†.

 Het had even wat voeten in de aarde, maar Gerco Schröder en Eurocommerce Monaco werden uiteindelijk fraai tweede in de Rolex FEI wereldbekerwedstrijd aangeboden door De Telegraaf. Tijdens zijn   basisparcours rende er ineens een man in onderbroek door het parcours. “Animal Freedom” stond er op de bast van de man geschreven. Uit zijn ooghoeken zag Gerco iets vreemds, maar hij reed toch op de driesprong aan wat hij met een fout moest bekopen. Daarna besloot hij te stoppen. De Dierenbevrijdingsfront-achtige actie van de man werd afgebroken doordat de man werd weggehaald en Gerco vervolgde zijn parcours. De jury besloot Schröder zijn springfout niet aan te rekenen, waarna Schröder zijn parcours foutloos vervolgde en in de barrage terecht kwam. Had hij ook nog kunnen winnen. Gerco Schröder: “Ik besloot voluit naar de laatste steilsprong te rijden, maar maakte toch nog even een ophouding. Dat had ik niet moeten doen: dat scheelde die 0,17. Maar met dit resultaat ben ik ook superblij.”
Harry Smolders werd 9e na een barrage met Exquis Oliver met één springfout, Albert Zoer eindigde als tiende met eveneens één springfout in de barrage van Okidoki. Ook in de barrage Wim Schröder (11e), Angelique Hoorn (1e) en Piet Raymakers (14e).

Tekst: Claartje van Andel, www.dressagedirect.com

Foto: Digital Photo Events