De Stoeterij Sterrehof Grote Prijs van Jumping Amsterdam werd in de barrage beslist op minuscule onderdelen van een seconde. Op de eindstreep kwam Gerco Schröder (Tubbergen) met de schimmelmerrie Eurocommerce California (v. Corland) drie honderdste van een seconde te kort om de Ierse Jessica Kürten met de ruin Vincente (v. Oklund) van de overwinning af te houden. De Zwitser Steve Guerdat eindigde als derde, met minder dan twee tiende seconde achterstand op Kürten.

Negen combinaties hadden zich weten te plaatsen voor de barrage van deze Grote Prijs en parcoursbouwer Rob Jansen had de obstakels zo neergezet dat op bijna alle hindernissen fouten werden gemaakt. De negen barrageruiters kwamen uit acht landen en alleen Nederland had twee ruiters in de strijd, naast Schröder ook Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Utascha SFN. Dubbeldam kreeg in de barrage een foutje op de insprong van de dubbel en schakelde daarop direct in snelheid terug. Hij eindigde uiteindelijk als achtste.

“Eurocommerce California is een tienjarige merrie en mist nog even de ervaring op deze wedstrijden. Toch was ik dik tevreden over de wijze waarop de merrie het basisparcours verwerkte. In de barrage heb ik echt geprobeerd te winnen, maar ik kreeg op weg naar de laatste hindernis geen echt mooie afstand. Ik moest even terug en dat kostte me de overwinning. Op voorhand had ik er voor getekend hier tweede te worden”, aldus Schröder.

Jessica Kürten vertelde de keus te hebben gehad tussen Leipzig en Amsterdam, maar dat zij voor Amsterdam had gekozen vanwege de altijd menselijke sfeer. “Dit paard Vincente is eigendom van de gehele familie Poels uit Swolgen. Ik kreeg Vinvente ter beschikking omdat deze familie dacht dat dit paard goed bij mij zou passen. Dat we nu een combinatie zijn heeft echt even geduurd, want de klik tussen Vincente en mij was er niet direct. Ook hebben we nog niet zoveel ervaring op dit niveau en eigenlijk hebben we tot nu toe maar één wedstrijd op dit niveau gereden, de wereldbeker wedstrijd in Mechelen, waar we met één balk aan de benen uit de piste kwamen. Voor mij is dit paard een potentiële ster, maar aan de andere kant weet ik ook dat ze ooit eens verkocht zal worden. Dat is het lot van professionele springruiters nu eenmaal”, aldus Kürten, die met haar zege 24.750 euro verdiende.

Veel aandacht ging er ook uit naar Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN. “Ik heb pas op zaterdagavond besloten om met Utascha in de Grote Prijs van start te gaan. In die wedstrijd was er plotsklaps het goede gevoel waar ik naar op zoek was. Met deze foutloze rit in het basisparcours lijken we de goede weg te hebben gevonden”, aldus Dubbeldam.

Bron: KNHS

Stoeterij Sterrehof in Nunspeet: een bedrijf waar sport en fokkerij centraal staan met het oog op kwaliteit en de hoogst haalbare prestaties.

Foto: Digishots.nl