Deelnemers hebben hun strategieën gepland, omdat het nieuwe FEI Dressuur Wereldbeker ™ seizoen van de West-Europese competitie dit weekend van start gaat in Herning, Denemarken. Er zijn in de komende zes maanden 10 kwalificatiemogelijkheden in acht landen en alle ogen zijn volledig gericht op een plaats bij de Finale in Göteborg, Zweden in april.

De Grand Prix-oefeningen zijn verfijnd en de kür op muziek-proeven zijn geperfectioneerd, dus nu is het weer tijd om op het podium te komen met de “dansende paarden” …

Voor de top namen gaat het over het houden van vorm, en sommige zijn verwend met de keuze. De titelverdediger en viervoudig winnaar, de Duitse Isabell Werth, heeft drie van de top vier paarden in de World Rankings en het is onwaarschijnlijk dat ze haar kroon zal overhandigen zonder een serieus gevecht. Op plaats nummer 2 heeft ze de 13-jarige merrie Weihegold waarmee ze haar tweede opeenvolgende titel op de Finale in Parijs (FRA) eerder dit jaar opeiste en die haar ook driemaal goud droeg tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen in 2017 en met het team goud en individueel zilver op de Olympische Spelen van Rio 2016 won.

De hoogstgeplaatste ruiter in Herning wordt de Wereldbekerkampioen van 2013, de Duitse Helen Langehanenberg. Ze is momenteel achtste ter wereld met de 16-jarige hengst Damsey FRH die ook in 2017 in het ‘gouden medaille winnende’ Europese team zat waar ze ook individueel vierde werd. En ze zal dit weekend in goed gezelschap zijn, samen met Europese team zilveren medaillewinnaars Agnete Kirk Thinggard en Anna Kasprzak uit Denemarken en zevenvoudig Olympian Tinne Vilhelmson Silfven en Rose Mathisen.

Na de eerste kwalificatie van dit weekend gaat de reeks verder naar Lyon (FRA), Stuttgart (GER) en Madrid (ESP) in november en vervolgens naar Salzburg (AUT), Londen Olympia (GBR) en Mechelen (BEL) in december. Het nieuwe jaar begint in Amsterdam (NED), en dan is het een race naar de finale met slechts nog twee kansen om die kostbare kwalificatiepunten op te halen in Neumunster (GER) en ‘s-Hertogenbosch (NED) in februari voor de finale, die loopt van 3 tot 7 april.

Mis geen piaffe of een pirouette, het wordt weer geweldig!