De Duitse Langehanenberg als tweede, de Zweedse Vilhelmson Silfven wordt de derde

Daniel Bachmann Andersen (28) en Blue Hors Zack waren de definitieve winnaars van de eerste kwalificatie van de nieuwe FEI Dressage World Cup ™ 2018/2019 West-Europese competitie op thuisbasis in Herning, Denemarken. Alle vijf juryleden plaatsten het Deense duo in poleposition, terwijl de Duitse Helen Langehanenberg (36) Damsey FRH naar de tweede plaats stuurde voor de Zweed Tinne Vilhelmson Silfven (51) en Don Auriello als derde.

“Het was vandaag een fantastische kür – geen fouten en erg gemakkelijk, erg licht en soepel. Gisteren voelde Zack zich strak tijdens de Grand Prix en we hadden een paar fouten. Maar vandaag werd hij iets soepeler en dat leverde veel winst op “, zei Bachmann Andersen.

Langehanenberg won de Grand Prix van gisteren voor Vilhelmson Silfven in de tweede plaats en Bachmann Andersen als derde. Maar de Deense ruiter die vier jaar geleden deel uitmaakte van het Blue Hors Stud-team, was vastbesloten om het beter te doen.

“Ik voelde dat ik vandaag de kans had om te winnen, maar ik wist dat ik nederig moest zijn. Helen en Tinne konden ook goed doen, dus ik moest heel goed rijden – ik nam mijn kans en ik bereikte mijn doel! “, Zei hij vanavond.