In the spotlight: Subli Paardenvoeders.

De Subli Competitie is al jaren een begrip in hippisch Nederland. Een podium om jonge paarden op te leiden, ervaring op te laten doen en te tonen aan de rest van ons paarden minnend land.

Sinds 2017 vindt de finale plaats op donderdag tijdens Jumping Amsterdam. Vanaf april tot en met november kunnen deelnemers zich plaatsen voor de halve finale tijdens meerdere selectiewedstrijden. Uiteindelijk tellen de beste twee resultaten. Vijftien gelukkigen mogen in december in Harmelen de halve finale rijden, waarbij iedereen weer blanco begint, resultaten van de voorrondes vervallen. De vijf hoogst geplaatsen tijdens de halve finale mogen de finale rijden in de schitterende, maar oh zo spannende hoofdpiste van Jumping Amsterdam. Naast rubrieksponsor heeft Subli Paardenvoeders ook een stand in ons gezellige strodorp. We spreken met Remco Zuidam, product- en verkoopmanager bij Voermeesters B.V.

Voermeesters B.V.

Remco: “Voermeesters B.V. is de grootste paardenvoerproducent in Nederland en bestaat uit drie verschillende voermerken: Subli, Voermeesters en Masters. Dit zijn alle drie compleet eigen merken met allen een eigen assortiment en doelgroep. Subli is hiervan wel de meest bekende. De producten van Subli worden o.a. verkocht bij Welkoop en Boerenbond/Pets place vestigingen. Maar ook bij verschillende lokale verkooppunten en online. Het merk Voermeesters bestaat pas vier jaar en wordt via dezelfde verkoopkanalen aangeboden. Masters werkt voornamelijk met lokale dealers en richt zich op de B2B. De naambekendheid van Subli is heel erg groot. Dit is dan ook in vele jaren opgebouwd door gerichte promotie.

Promotie

Jumping Amsterdam is ook zo’n promotiemiddel. Het is een schitterend evenement, één van de mooiste indoorconcoursen van Nederland. Het is een A-merk in paardenland en dat is

Subli ook, daarom willen wij ons graag met Jumping Amsterdam associëren, Subli en Jumping

Amsterdam vinden wij een passende combinatie. Ook vinden wij het mooi om onze deelnemers de kans te geven om op zo’n evenement te rijden. Dit zijn voor ons de twee belangrijkste redenen om deze samenwerking aan te gaan.

Goede combinatie.

De finale in Amsterdam versterkt onze competitie, maar ik denk andersom ook dat wij het concours versterken. Wij gebruiken het concours in onze berichtgeving met betrekking tot de voorrondes, de halve finale en de finale. Echter het concours promoot ons ook in hun berichtgeving over het programma, onze naam komt overal waar het programma gepromoot wordt in beeld. De donderdag, wanneer de finale op het programma staat, vinden wij een heel mooi moment hiervoor. Deze dag komen alle niveaus van de dressuursport in beeld, van jonge paarden tot en met de training van internationale Grand Prix ruiters, het publiek krijgt alles te zien. En van al die klassen op dat moment het beste in haar soort.

 Kracht van de Subli Competitie

De kracht van onze competitie vind ik dat deze het hele jaar draait. Van april tot en met november zijn de selectiewedstrijden en in december de halve finale. De finale is dan in januari tijdens Jumping Amsterdam. Ruiters kunnen zelf bepalen wanneer zij vinden dat hun paard eraan toe is om een selectiewedstrijd te rijden. Niet alleen het tijdstip kun je zelf bepalen, ook de proef mag een ruiter zelf samenstellen. Wel dienen enkele onderdelen verplicht getoond te worden. Dit concept is bedacht door ervaren mensen uit de sport en daarom is ook de beoordeling net iets anders dan anders. Er worden geen cijfers gegeven voor de onderdelen die gereden moeten worden. De proef wordt niet proef-technisch beoordeeld, maar er wordt gekeken naar de kwaliteit en aanleg van het jonge paard. O.a. de basisgangen zijn een onderdeel, de takt en de regelmaat, de souplesse. Maar ook de houding en zit van de ruiter, de manier van rijden, het vermogen tot schakelen. De kwaliteit van het paard wordt getoetst door middel van een proef die de ruiter zelf bepaalt, het is niet een proef met vaste lijnen die beoordeeld wordt. De ruiter kan hierdoor zelf bepalen hoe zijn paard de gevraagde onderdelen zo voordelig mogelijk kan laten zien. Heel kort gezegd, bij ons is de kwaliteit van het paard leidend. Je wil de natuurlijke aanleg boven tafel krijgen.

Stand van zaken.

In de loop van de voorrondes, die door het hele land plaatsvinden, kunnen we zien welke ruiters kans maken op een startplaats tijdens de halve finale. Om uiteindelijk kans te maken op zo’n felbegeerde startplek tijdens Jumping Amsterdam. Op de website van Subli is altijd een zo actueel mogelijke tussenstand te vinden. We hebben er bewust voor gekozen om een paard maximaal drie selecties te laten lopen, omdat we onze verantwoordelijkheid willen nemen naar de paarden toe. We willen voorkomen dat ruiters alle voorrondes door heel Nederland afgaan.

Trotse sponsor.

Zoals gezegd zijn wij in dit hele verhaal heel blij met Jumping Amsterdam. Wij zijn er trots op om met zo’n organisatie te mogen samenwerken en onze deelnemers de kans te geven om op een geweldig evenement in onze hoofdstad hun finale te rijden. Jumping Amsterdam is een goed middel om onze competitie en merk op de kaart te zetten. Niet alleen een heel mooi evenement, maar ook een heel mooi publiek, een publiek dat voor topsport komt. Tijdens het evenement zijn wij in het strodorp aanwezig met onze stand waar bezoekers die daar behoefte aan hebben altijd welkom zijn voor informatie onder het genot van een vers kopje koffie. Op ieder moment van de dag zijn er specialisten aanwezig voor vrijblijvende informatie. We zien meer dan ooit uit naar deze 62e editie van Jumping. Voor de organisatie, het publiek endeelnemers was het natuurlijk ontzettend jammer dat dit jaar geen doorgang kon vinden. Maar ook voor ons! Ook voor ons als sponsor was het een anticlimax van onze competitie. De medewerkers en specialisten van Subli zijn altijd bij de finale aanwezig, zij leven het hele jaar mee met de deelnemers en kijken uit naar “onze” finale, de betrokkenheid is groot. Ik wil niet alleen de deelnemers veel succes wensen, maar ook de organisatie met alle voorbereidingen. Wij beseffen maar al te goed hoeveel werk er aan een geweldig evenement als Jumping Amsterdam voorafgaat, daar ben je het hele jaar mee bezig”.

Mooie woorden van een mooie sponsor. Subli is blij met ons, maar wij zijn ook blij met Subli.

Om de woorden van Remco te herhalen: We versterken elkaar! Aan ons zal het niet liggen, de voorbereidingen voor Jumping Amsterdam 2022 zijn in volle gang en we gaan er alles aan doen om de 62e editie tot een onvergetelijke te maken. Graag tot ziens bij de finale van de

Subli Competitie op donderdag 27 januari 2022 in de RAI in Amsterdam!