Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en Jerich Parzival reden in de Amsterdamse RAI vandaag een zeer goede Grand Prix. De jury beloonde de combinatie voor een nagenoeg foutloze proef met een score van 80.936%. `Het is net alsof het steeds vanzelfsprekender wordt`, reageerde Cornelissen. Stephen Clarke, voorzitter van de jury, viel haar bij: `Als het er zo gemakkelijk uitziet dat is het ook meteen heel erg goed`.

Op een ruime halslengte achterstand eindigde de Duitse amazone Helen Langehanenberg met Damon Hill als tweede, die haar landgenote Isabell Wert met El Santo achter zich liet. Edward Gal (Harskamp) eindigde met een in de wedstrijdring zeer relaxed ogende Sisther de Jeu als vierde.

Cornelissen begon ijzersterk en de piaffes werden, dankzij een krachtig ondergebracht achterbeen, zeer sterk gereden. Ook in de aanleuning bleef Parzival een heel mooi opwaarts beeld behouden. De changementen werden zeer ruim en recht gesprongen. Alleen in de allerlaatste lijn nam Parzival zelf even het initiatief. Dat kostte een paar tienden van procenten, maar bracht de zege geen moment in gevaar.
Voor Helen Langehanenberg was het met Damon Hill de eerste wedstrijd na het EK. De hengst heeft aan kracht in de passage gewonnen en toonde gedurende de gehele proef een uitermate fraai elastisch beeld.

De jury was iets verdeeld over de proef van Werth, die met een cap reed. In piaffe en passage oogde het geheel iets schommelend.

Edward Gal reed met Sisther de Jeu mogelijk de meest ontspannen proef uit de carrière van deze merrie. Zo stond de Sisther tot tweemaal toe zelfs stil bij het groeten. Zij toonden een hele mooie eerste passage en ook de stap werd schrijdend uitgevoerd. Al met al wat het een zeer sterk optreden, met ook goed uitgevoerde changementen.
Patrick van der Meer (Naaldwijk) reed met Uzzo een zeer sterke proef en de combinatie toont nog steeds progressie. Vooral in draf toont Uzzo een schitterend voorbeen. Een negende plaats was hun beloning.
Tango was niet helemaal bij de les, had even een kleine hakkel in de changementen om de pas, en eindigde met Hans Peter Minderhoud (Harskamp) op de tiende plaats, maar mag morgen wel van start gaan in de Kür.

Rabo Talententeamlid Diederik van Silfhout (Lunteren), aan de start dankzij een wildcard van Rabobank, stuurde Luxvorm’s Popeye vooral in het begin van de proef zeer sterk rond, maar wist dit optreden gedurende de proef net niet vast te houden. De twee pirouettes waren echter wel weer uiterst fraai.

Ook Jenny Schreven (Weert) wist zich met de inmiddels 20-jarige Krawall als vijftiende te plaatsen voor de Kür. Zij plaatste zich dankzij een uiterst sympathiek gereden Grand Prix waarin geen fout werd gemaakt.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Startlijsten en uitslagen