Op de openingsavond van Jumping Amsterdam werd Adelinde Cornelissen onderscheiden met de DVB Foundation Award. De jury bestaande uit internationale para dressuurjuryleden Hanneke Gerritsen en Ineke Janssen en technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden koos voor Cornelissen.

Uit het juryrapport: “Na haar eigen Olympische bronzen en zilveren medaille reisde Cornelissen opnieuw af naar Londen om bij de Paralympics haar leerling Frank Hosmar bij te staan. Zij begeleidde en coachte hem naar twee bronzen medailles. De commissie is van mening dat dit een prachtig voorbeeld is van de integratie van de reguliere en aangepaste sport. Dit verdient bijzondere waardering en steun! Daarom gaat de DVB Foundation Award 2012 naar Adelinde Cornelissen”.

De DVB Foundation Award 2012 bestaat uit een fraai houten plakkaat met daarop de vergulde hoefijzers met inscriptie van het bronzen medaillepaard van Hosmar, Alphaville. Ook is er een geldprijs van €1000,- aan verbonden, door de winnaar te besteden aan een doel binnen de aangepaste dressuursport. De eerste DVB Foundation Award werd vorig jaar uitgereikt aan journaliste Dorli Welp voor haar informatieve en baanbrekende verslaggeving over de paradressuur. Nominaties waren er voor ruiter Frank Hosmar die twee paralympische bronzen medailles won, en voor scheidend bondscoach Jeannette Wolfs.

De DVB Foundation Award is de prijs van de DVB Foundation. Een stichting rond de Olympische amazones Coby en Marlies van Baalen (Brakel). Eén van de doelen van de DVB Foundation Award is de Para dressuur de aandacht te bezorgen die zij verdient.

Bron: KNHS / Foto: Foto Trailer