In het Franse Lyon staat dit weekeinde de tweede wedstrijd in het kader van de Reem Acra FEI wereldbeker voor dressuurruiters op het programma. Vandaag werd de Grand Prix verreden en morgenavond (vrijdag 2 november) om 19.00 uur begint de Kür op muziek. In de Grand Prix reed Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival naar een score van 82.766%. Ook het optreden van Edward Gal met Glock’s Undercover was indrukwekkend, want hij eindigde als tweede met een score van 78.511%.

In de proef van Adelinde Cornelissen en Parzival liep het vanaf de eerste pas van een leien dakje. “Ik heb nergens het gevoel dat ik iets heb laten liggen. De afgelopen maanden heb ik getracht om in de proeven van Parzival meer lossigheid aan te brengen. In Odense was er daardoor af en toe even sprake van miscommunicatie, maar daar was nu in het geheel geen sprake van. Daar ben ik natuurlijk heel blij om. Parzival loopt alle oefeningen gemakkelijk door, maar er was naar mijn mening nu ook duidelijk meer gedragenheid in de piaffe en de passage, waardoor het beeld nog mooier werd”, aldus Cornelissen.

Edward Gal en Undercover lieten hier en daar wat punten liggen. Zo moest Edward in de overgang van galop naar draf even in stap overgaan, om vandaaruit aan te draven. “Dat was inderdaad een storend foutje, maar daar tegenover staat wel dat de piaffe en de passage erg mooi waren, net als de pirouettes. Ook ben ik in staat om bijna gedurende de gehele rit een mooi open front aan de jury te tonen. In de changementen om de twee begonnen we sterk, maar halverwege werd Undercover weer iets eng in het front. Het wordt voor mij wel steeds gemakkelijker om Undercover gedurende de gehele rit optimaal te tonen”, aldus Gal.

Hans Peter Minderhoud, die met Glock’s Tango van start ging, was duidelijk minder tevreden. Hij eindigde tiende met een score van 68.340%.

Lyon is de tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Voor Jumping Amsterdam op 19 en 20 januari, staan alleen de kwalificatiewedstrijden in Stuttgart, Stockholm en Londen nog op het programma.

Bron: KNHS