In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt Charlotte Dujardin de koppositie in te nemen op de FEI World Ranking voor dressuurruiters over het jaar 2012. Gisteravond meldde de Fédération Equestre International (FEI) nog dat Adelinde Cornelissen op de eerste plaats was geëindigd.

Charlotte werd in september de eerste Britse ruiter die de wereldranglijst aanvoerde, na haar twee gouden Olympische medailles. Adelinde heroverde de eerste plek – die ze al sinds juli 2011 bezetten – echter in november. Maar nu is het weer stuivertje wisselen, dankzij de thuiszege van Dujardin en haar KWPN-ruin Valegro in Olympia, met een nieuw wereldrecord in de Grand Prix. De voorsprong op Adelinde bedraagt slechts 36 punten.

Andere wijzigingen zijn er niet in de top tien. Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW (foto), die net als Adelinde en Parzival  komende week naar de  RAI komen,  behouden hun derde positie,  terwijl Laura Bechtolsheimer en Mistral Hojris vierde blijven. Edward Gal steeg met Glock’s Undercover een plaats naar nummer 7, ten koste van Isabell Werth. Anky van Grunsven komen we op de wereldranglijst tegen op plaats 15. Jumping-adviseur Imke Schellekens-Bartels steeg met haar Toots twee plaatsen naar 24. Patrick van der Meer en Uzzo zijn de nummers 30 van de wereld en staan vier plaatsen hoger dan Hans Peter Minderhoud en Glock’s Tango. Ook deze Nederlandse topcombinaties zijn vanaf volgende week vrijdag aanwezig in Amsterdam. Hiermee starten vijf ruiters uit de actuele top 10 van de wereldranglijst in Amsterdam! Namelijk Adelinde Cornelissen, Helen Langehanenberg, Valentina Truppa, Edward Gal en Isabell Werth.

Bron: De Hoefslag

FEI wereldranglijst dressuur:
1. Charlotte Dujardin (GBR) Valegro, 2943
2. Adelinde Cornelissen – Jerich Parzival, 2907
3. Helen Langehanenberg (GER) Damon Hill NRW, 2731
4. Laura Bechtolsheimer (GBR) Mistral Hojris, 2555
5. Kristina Sprehe (GER) Desperados FRH, 2532
6. Valentina Truppa (ITA) Fixdesign Eremo Del Castegno, 2358
7. Edward Gal – Glock’s Undercover, 2320
8. Isabell Werth (GER) El Santo NRW, 2290
9. Victoria Max-Theurer (AUT) Augustin Old, 2284
10. Dorothee Schneider (GER) Diva Royal, 2257