Een goed begin is het halve werk! Het wereldbekerseizoen is weer begonnen, Oslo was de eerste stop en voor Nederland kon dat niet beter uitpakken. Sinds de terugkeer van de Wereldbeker naar Amsterdam is Nederland verzekerd van een startplaats en degene die aan de start verscheen tijdens de aftrap van dit seizoen, beschaamde dat vertrouwen niet. Dat is zeker geen eufemisme, want onze landgenoot (26) en zijn Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve en in eigendom van de heer W. van Stam) mocht als zevende en laatste starter in de barrage de overwinning mee naar zijn stal in Sliedrecht nemen! Reden om te bellen met Kevin Jochems.

Wereldbeker overwinning

Kevin: “Wat een fantastisch begin, ik kan het nog steeds maar amper geloven. De eerste wedstrijd van het indoorseizoen, mijn eerste 5* indoor concours, mijn eerste wereldbekerwedstrijd en dan dit! Beter kan het niet worden. Turbo is natuurlijk al een poos in vorm, eigenlijk was het hele outdoor seizoen goed. Dat dit indoor nu zo door lijkt te zetten is geweldig”. Het bekende liedje van John de Bever, “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”, lijkt deze dagen op Kevin van toepassing, we horen zijn lach in elke woord doorklinken.

Planning

Kevin: “Een verdere planning heb ik eigenlijk nog niet echt. Nederland heeft één startplaats per wereldbekerwedstrijd dit seizoen en die moeten we zorgvuldig afstemmen. Tot mijn grote blijdschap mag ik door dit resultaat in Oslo sowieso ook naar Lyon. Daarna kijken we verder. Er zijn door Corona helaas nog steeds maar weinig 3-, 4- en 5* concoursen.  Veel 2*, de tours in de zuidelijke landen en de wereldbekers, dat is het eigenlijk.

Jumping Amsterdam

Daarom heb ik zo ontzettend veel respect voor Jumping Amsterdam, toevallig hadden we het er in Oslo nog over. Covid is echt nog niet voorbij en toch zetten jullie de schouders eronder en gaan voor een volledig evenement, geweldig vinden wij ruiters dat en daar zijn we jullie heel dankbaar voor. Amsterdam is nog ver weg, maar het past altijd in mijn planning en als ik mag, zal ik er staan. Ik heb er tot nu toe twee keer gereden. De eerste keer was toen ik nog voor Piet Raijmakers reed met het talententeam, ik was toen 20 of 21 jaar. Ook in 2018 mocht ik rijden, ik reed toen voor Stal Thijssen en mijn toppaard was Captain Cooper (v. Cooper van de Heffinck). Ik werd 4e in Grote Prijs, geweldig was dat. Jumping is een fantastisch concours. De sport is mooi, maar de sfeer is uniek. Het enthousiasme van het publiek, hoe zij meeleven als je daar de piste binnen rijdt, dan denk je wauw, waar ben ik. Daar starten voor dat publiek, dat geeft echt een heel speciaal gevoel.

Jan Vink

Ja, ik ben heel blij met deze overwinning. Het is de eerste grote overwinning sinds ik voor mezelf werk. Niet alleen voor mezelf is deze zege mooi, zeker ook voor mijn omgeving en in het bijzonder voor Jan Vink. Bij hem sta ik op stal en hij is eigenaar van meerdere van mijn paarden, Jan is momenteel eigenlijk de belangrijkste persoon in mijn paardenleven.”

Mooie woorden van een blij mens. Het is je van harte gegund Kevin! Wij willen jou bedanken voor je complimenten naar ons concours. Hier doen we het voor, alles voor de sport. We hebben er alle vertrouwen in dat we een ouderwets gezellig Jumping Amsterdam neer kunnen zetten eind januari 2022 en gaan er meer dan ooit voor. Graag tot ziens in de RAI!