Nog slechts een paar dagen tot de aftrap van het nieuwe wereldbekerseizoen dressuur (2013/2014). Een groot aantal combinaties zal in het Deense Odense aan start komen in een poging de eerste felbegeerde punten te bemachtigen.

Huidig kampioene Helen Langehanenberg (foto) zal uiteraard proberen haar titel van afgelopen seizoen te prolongeren. Toch maken de Nederlandse combinaties ook zeker een kans. De afgelopen 28 jaar stond er namelijk maar liefst twaalf keer een Nederlandse combinatie bovenaan in de wereldbekerfinale, waaronder negen keer Anky van Grunsven. Dit weekeinde verschijnen vijf combinaties aan start voor ons land: Edward Gal, de huidige nummer vier op de wereldranglijst, komt de baan in met supertalent Glock’s Voice, terwijl Hans Peter Minderhoud de baan zal betreden met Glock’s Romanov en ‘shooting star’ Danielle Heijkoop rekent op haar Kingsley Siro. Patrick van der Meer (Uzzo) en Laurens van Lieren (Ulysses la Haya) maken de Nederlandse deelname compleet.

Voor Duitsland komen de 23-jarige Fabienne Lutkemeier en Qui Vincit Dynamis in de baan, evenals Isabell Werth en haar gouden EK paard Don Johnson FRH.

Zeven landen zullen van de partij zijn tijdens deze wedstrijd: Australië, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden en Amerika. Uiteraard zijn de Denen gebrand op een thuisoverwinning.

Klik hier voor de startlijst.

De volgende wereldbekerwedstrijden staan gepland:

17-20 oktober: Odense (Den)
13-17 november: Stuttgart (Dui)
29 nov-1 dec: Stockholm (Zwe)
16-17 december: Olympia (En)
24-26 januari: Jumping Amsterdam
13-16 februari: Neumünster (Dui)
27 feb-2 maart: Göteborg (Zwe)
20-23 maart: ‘s-Hertogenbosch
17-21 april: Lyon (Fra), finale

Bron: Hoefslag

De Hoefslag, hét paardentijdschrift van Nederland, is ook in 2014 mediapartner van Jumping Amsterdam.