Tijdens de zeer populaire en drukbezette Menindoor Nijkerk werd op zaterdag 3 november niet alleen gestreden om de eindoverwinning, maar ook om een plaats in het team, dat District Oost gaat vertegenwoordigen tijdens de Jumping Amsterdam Districtscup op 20 januari 2013 in de Amsterdam RAI.

Lid van de organiserende vereniging Henry Bast uit Nijkerkerveen zette namens District Oost het beste resultaat neer bij de enkelspan paarden en mag deelnemen aan de Mennen in Mokum menavond. Tweespanrijder Theo Höfkes maakte het extra spannend door op de laatste poort een bal af te rijden, maar de Winterswijker kon uiteindelijk met een voorsprong van één seconde de eerste prijs én het startbewijs voor Jumping Amsterdam in ontvangst nemen.

In de ponyrubrieken werd bijna letterlijk laag gevlogen. Bij de tweespannen kon niemand tippen aan de tijd van John Bartelink uit Oldenzaal die daarmee zijn teamplaats voor Jumping Amsterdam zeker stelde. Bij de vierspan pony’s wist Puttenaar Wout Jan van Veluw met een nieuw span zijn titel van 2011 te prolongeren en werd als de gelukkige winnaar het vierde lid van Districtsteam Oost.

De geselecteerden voor Jumping Amsterdam werden in Nijkerk gehuldigd met dekens en rode t-shirts, de kleur waarin Districtsteam Oost gehuld gaat op Jumping Amsterdam in de Amsterdam RAI.

Kaarten voor de menavond zijn met korting te bestellen via de Mendistricten en kosten 12,50 euro.

De selectiewedstrijden van de overige districten vinden plaats op 1 december tijdens de minimarathon in Tolbert (District Noord) en 6 januari tijdens de minimarathon in Deurne (District Zuid).

Bron: www.hoefnet.nl

Informatie indoormenwedstrijd Nijkerk:
www.menclubdelangeboom.nl

Informatie Mennen in Mokum:
https://www.jumpingamsterdam.nl/nl/deelnemers/mennen_in_mokum.html