Anemone Horse Trucks uit Scherpenzeel en Stoeterij Sterrehof uit Nunspeet zijn komende editie wederom rubrieksponsor van de hoogst gedoteerde en belangrijkste springrubriek van Jumping Amsterdam 2018. De ‘Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof’ is op zondagmiddag 28 januari vanaf 15.00 uur het slotnummer van het internationale paardensportevenement in de RAI Amsterdam.

Zowel Anemone Horse Trucks als Stoeterij Sterrehof zijn trouwe sponsors van Jumping Amsterdam. Directeur Annemarike van Bunschoten-Putten: “Geweldig dat beide partijen hun naam ook in 2018 verbinden aan de Grote Prijs. We zijn blij met deze trouwe sponsors, met hart voor het evenement en de paardensport.” Anemone Horse Trucks heeft in het promodorp ook een prachtige stand met paardenauto’s en er is een servicebus van Anemone aanwezig, zodat problemen met vrachtwagens ter plaatse verholpen kunnen worden. Namens Stoeterij Sterrehof zullen stalruiters Marc Houtzager en Julia Houtzager-Kayser in actie komen tijdens Jumping Amsterdam.

Grote Prijs
Op zondagmiddag komende de internationale springruiters met hun beste paarden aan start in de ‘Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof’. Parcoursbouwer Louis Konickx zorgt voor een uitdagende en technische springrubriek met hindernissen op een hoogte van 1.60m. In deze 4*-wedstrijd wordt in 2018 een prijzenpot van maar liefst € 80.000,- verdeeld. De allereerste Grote Prijs van Amsterdam werd in 1958 gewonnen door Harry Wouters van den Oudenweijer met zijn paard Luetnant en de het hoofdnummer is sindsdien gewonnen door grote namen zoals Nelson Pessoa (1969/1970), Rob Ehrens (1982/1988), Jos Lansink (1990/1993/1996), Ludger Beerbaum (1994/2000) en Michael Whitaker (2006/2011). In 2017 sprong de Fransman Patrice Delaveau met Lacrimoso op overtuigende wijze naar de zege.

Bekijk onderaan de pagina van deze link een overzicht met alle winnaars!

Over Anemone Horse Trucks
Anemone Horse Trucks levert al meer dan 20 jaar paardenauto’s aan kwaliteitsbewuste klanten. In de showroom in Scherpenzeel vind je paardenauto’s die van alle gemakken zijn voorzien, zowel nieuw als gebruikt. De nieuwe paardenauto’s kunnen ook geheel naar wens geleverd worden. Om de beste service te bieden is er een uitgebreide werkplaats aanwezig om de paardenauto’s in optimale conditie te houden. Voor korte of lange termijn is het ook mogelijk om een paardenauto te huren of leasen bij Anemone Horse Trucks. Kijk voor meer informatie: www.anemone.nl.

Over Stoeterij Sterrehof
Stoeterij Sterrehof is gelegen in het buitengebied van de gemeente Nunspeet. Op deze aansprekende locatie tussen Veluwemeer en noorderrand van de Veluwe hebben Ivo en Ellen Campagne een bedrijf weten te realiseren waar talentvolle springpaarden worden gefokt, aangekocht en opgeleid. Dit alles gebeurt met oog voor welzijn en kwaliteit en met het doel om het hoogste niveau in de sport te bereiken. Mede dankzij een sterk team heeft Stoeterij Sterrehof zich in tien jaar tijd ontwikkeld tot een bekende en gevestigde naam in de nationale en internationale springsport. Kijk voor meer informatie: www.sterrehof.nl.

Foto: Digishots