Dinsdag 4 januari zijn Bert en Stefan van Kooten van Anemone Horse Trucks uit Scherpenzeel verkozen tot Ondernemer van het Jaar 2010. Het thema dit jaar was met name het ondernemen in het buitenland en hoe je als onderneming kunt overleven in de crisis. Anemone Horse Trucks kreeg de meeste stemmen van zowel de vakjury als van het publiek. Bert van Kooten kan het nog niet bevatten. “Ik ben er niet heel erg mee bezig geweest, maar voelde wel een gezonde spanning. Ik ben erg blij met de award. Het is heel bijzonder.” Stefan van Kooten denkt dat hun enthousiasme, doorzettingsvermogen en eerlijk ondernemen voor de stemmen heeft gezorgd. Ook hij is erg blij en vindt het een compliment voor iedereen in het bedrijf.

De 3 genomineerden moesten zich in Nijkerk bij het Hart van Holland presenteren. Voorafgaand werd de video van het bedrijf getoond en moesten de ondernemers binnen 1 minuut uitleggen waarom voor hun bedrijf gekozen zou moeten worden. Hierna kregen ze een kort interview met Annemarie van Gaal. Ook Edward Gal was aanwezig bij deze presentatie om Bert en Stefan van Kooten wat extra support te geven. De vakjury van het KvK is al voortijdig bij ieder bedrijf langs geweest en was erg gecharmeerd van het bedrijf Anemone Horse Trucks.

Anemone Horse Trucks is al jarenlang trouwe partner van Jumping Amsterdam en is ook komende editie met een prachtige en gastvrije stand te vinden in het promodorp.