Anemone’s Zo Mooi is de afgetekende winnaar geworden van de KNHS Silfit Masterclass rubriek die tijdens Amsterdam is verreden. In de derde wedstrijd van deze tuigpaardencompetitie werden vier paarden uitgenodigd voor het overrijden. De opvallend gekleurde Zo Mooi (v. Roy M), een fokproduct van rijder Jan Muggen was ook daarbij oppermachtig met zijn fantastische constante optreden.

Op de tweede plaats kwam de zeer fijn door het lijf gaande merrie Anemone’s Wieke V (v. Manno) in handen van Wim Cazemier. Wieke V had in de eerste twee wedstrijden de winst in de competitie binnen weten te halen, en gaat met deze resultaten aan de leiding in de competitie. Op de derde plaats kwam de opvallende jonge hengst VDL Bentley AMR. Een spectaculaire prestatie voor dit nog jonge paard dat tijdens Jumping Amsterdam zijn wedstrijddebuut had. De drie en een halfjarige hengst van rijder Derk Jan Mekkes en de VDL Stud wordt de eerste week van februari verwacht op de de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. De hengst is nog maar enkele keren aan het publiek gepresenteerd, maar heeft nu al een enorme status. Vierde werd de reeds bij het KWPN goedgekeurde hengst Anemone’s Bakboord HBC. Als vijfde mocht Anemone’s Wapenaar (v.Reflex) in handen van Gerard van der Meulen zich opstellen. Anemone’s Aronica (v.Saffraan) sloot in handen van Harry Claessen deze keer de rij. Tijdens het overrijden en de prijsuitreiking ging het dak van de Amsterdamse RAI er bijna af zo enthousiast was het publiek. Zeker toen de showpaarden bij uitstek gedrieën naast elkaar hun ereronde reden.

De KNHS Silfit Masterclass is een competitie ter promotie van de tuigpaardensport. In deze bijzondere rubriek is het gebruikelijk dat de jurering niet alleen door mensen uit de tuigpaardensport gedaan wordt, maar dat er ook twee andere hippische beroemdheden deel uitmaken van de jury. In Amsterdam waren dat Olympisch springkampioen Jeroen Dubbeldam en Jumping Amsterdam bestuurslid en Telegraaf topman Wim Bohnenn. Tjeerd Velstra was het KNHS jurylid.

De volgende wedstrijd van de KNHS Silfit Masterclass wordt op 14 februari verreden tijdens Jumping Indoor Zuidlaren.