Anky van Grunsven rijdt samen met haar westernpaard Hilda’s Smart Chick en haar trainster Rieky Young een show op Jumping Amsterdam. In eerste instantie begon het westernrijden als een grap, maar het begint langzamerhand serieuze vormen aan te nemen. “Ik train behoorlijk fanatiek, maar ik heb als uitdaging ook nog het allerbeste uit Salinero halen.”

“Jumping wordt voor mij weer het eerste concours van het jaar. De invulling zal alleen anders zijn dan mensen gewend zijn. Hoewel ik natuurlijk meedoe in mijn eigen discipline geef ik ook een show met Smart Chick en Rieky op zondagavond. Ik vind het prachtig dat Rieky maling heeft aan mijn reputatie als wereld- en olympisch kampioene dressuur. Ze kan heel fel zijn tijdens een les en me precies vertellen waar het op staat”, vertelt Anky over haar westernavontuur in haar column van De Telegraaf.

“In de dressuur heb ik alles gewonnen wat er te winnen valt. Toch blijft er een individuele uitdaging over. Met Bonfire had ik het gevoel dat ik het maximale uit het paard had gehaald, met Salinero is dat anders. Tijdens de Spelen in Athene zat hij nog midden in het leerproces, en in Hongkong ging het alleen maar om het winnen. Het was niet zijn beste proef. Ik heb nog niet het allerbeste uit dit toppaard gehaald en dat verdient hij wel. Daarom is mijn doelstelling Salinero voor langere tijd maximaal te laten presteren.”

Bron: De Telegraaf

Toegangskaarten voor de dressuuravond op zondag 25 januari zijn te bestellen via TopTicketLine 0900-3005000 (45 cpm).