ANP (Amsterdam) – Van Grunsven gaat volgend jaar met IPS Salinero op jacht naar haar derde opeenvolgende individuele Olympische titel. Ze wil met haar toppaard het komende indoorseizoen twee wereldbekerkwalificaties rijden, in Amsterdam en Londen. Met Painted Black rijdt ze in Mechelen en eventueel Neumunster.

,,In de finale wil ik daarna weer met Salinero starten”, zegt Van Grunsven. ,,Hoe ik het buitenseizoen in aanloop naar Hongkong (waar de OS voor de paarden plaatsvindt) weet ik nog niet precies. Het NK komt wellicht wat vroeg. Salinero heeft voor het ritme wel een aantal wedstrijden nodig, maar dat kunnen voor een deel ook goede trainingswedstrijden zijn.”

Hongkong 2008 is voor de combinatie Van Grunsven/Salinero normaal gesproken niet het eindstation. Wellicht dat Van Grunsven met Painted Black doorgaat tot de Spelen van Londen 2012. ,,Het is een optie. We zullen zien hoe alles zich ontwikkelt.”     foto: In 2006 won Anky van Grunsven met Salinero de wereldbekerfinale tijdens Jumping Amsterdam.