Tijdens het NOS/NOC*NSF Sportgala in de Amsterdam RAI is Anky van Grunsven gisteravond onderscheiden met de Fanny Blankers Koen Award. Van Grunsven is de elfde Nederlandse sporter die deze carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.

Johan Cruijff, Anton Geesink, Sjoukje Dijkstra, Ard Schenk, Nico Rienks, Peter Blangé, Leontien van Moorsel, Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Edwin van der Sar gingen van Grunsven voor. Op de Olympische Spelen in Sydney, Athene en Hong Kong won Van Grunsven individueel goud, en in Sydney en Hong Kong maakte ze deel uit van het zilver winnende team. In Londen veroverde ze team brons. Daarnaast won ze talloze medailles op EK’s en WK’s en was ze vele malen de sterkste in de wereldbeker finales, waaronder in 2006 in Amsterdam. Tijdens Jumping won ze sinds 1994 maar liefst 8 wereldbekerwedstrijden.

“Ik weet nog niet of ik doorga. Daar ga ik morgen over nadenken”, reageerde Anky, die de onderscheiding ontving uit handen van voormalig Oranjedoelman Edwin van der Sar. Nadat zij de plaquette in ontvangst had genomen werd haar een vocale hulde gebracht door Mathilde Santing. Zowel Anky als haar partner Sjef Janssen waren daardoor zichtbaar ontroerd.

Bekijk video  

Bron: KNHS

Winnaars Jumping Amsterdam