Ook op zaterdagavond was de hal van de RAI weer tot de laatste plaats bezet. Acht combinaties, waaronder vijf Nederlanders, plaatsten zich voor de barrage van de Anton Ebben Memorial. Uiteindelijk was het de Zwitser Theo Muff met de in Nederland gefokte Zenita Bo (v.Padinus) die de zege greep.

Muff startte als eerste, reed een rustige barragerit om als foutloze combinatie zo hoog mogelijk te eindigen en won, omdat van de overige zes starters niemand foutloos wist te blijven. De hoop van het talrijke publiek op een unieke uitslag Рvader en zoon Voorn als eerste en tweede in de uitslag Рwerd de grond ingeboord toen bij Tobalio onder Albert Voorn ̩̩n van onvoorspelbare karaktertrekken van dit paard aan de oppervlakte kwam, met een weigering als resultaat. Zoon Vincent bleef wel foutloos met Quilan en eindigde als tweede, voor de Ier Camaron Hanley met Antello Z.

Jeroen Dubbeldam eindigde met Zenith SFN als vierde, voor zijn stalruiter, het Rabo Talententeamlid Sjaak Sleiderink, die voor Jumping Amsterdam één van de twee wild cards kreeg die voor de leden van het Rabo Talententeam beschikbaar waren.

Bron: KNHS  

Bekijk het interview met de winnaar (video).

Uitslag 1.50m

Foto: Digishots