Zaterdagavond wordt de Anton Ebben ‘Memorial’ Prijs (1.50m met barrage) verreden. Begin 2011 overleed een van de grootste springruiters uit de Nederlandse geschiedenis: Anton Ebben. Ebben genoot zijn hoogtijdagen eind jaren zeventig.

De ruiter nam met zijn paard Jumbo Design in 1976 deel aan de Olympische Spelen in het Canadese Montréal en was lid van de enige Nederlandse ruiterploeg die in de geschiedenis van de verkiezing Sportploeg van het Jaar ooit de titel greep. De equipe van 1977 bestond uit Anton Ebben, Johan Heins, Henk Nooren en Harry Wouters en zij wonnen in dat jaar het Europese teamgoud in Wenen. Op hetzelfde Europees kampioenschap wist Ebben individueel een bronzen medaille te bemachtigen. Bij de wereldkampioenschappen van 1978, in het Duitse Aken, werd het team waarvan Ebben deel uitmaakte tweede.

Als eerbetoon aan de geweldige prestaties van de legendarische springruiter van weleer, wordt sinds editite 2011 tijdens Jumping Amsterdam de Anton Ebben ‘Memorial’ Prijs verreden.

Foto Jumping Amsterdam 1968: Anton Ebben op zijn paard Kairouan, maakt praatje met Ierse ruiter Simon Hayer (Nationaal Archief)