Op zondag 23 juni werd onder perfecte weersomstandigheden de tweede selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden verreden in Aerdenhout. Bij de vierjarigen was het wederom Bart Veeze met Roman Empire die de jury wist te overweldigen met een prachtige score van 89,90%. De overwinning bij de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden ging naar Shona Slinger die met haar paard Oreo een topscore van 90.40% liet noteren.

Beide rubrieken werden in Aerdenhout beoordeeld door juryleden Paula Osterholt en Jolanda Leonhardt. De rubriek voor vierjarigen kende een klein deelnemersveld met acht combinaties. Twee daarvan wisten een blijvende indruk op de jury achter te laten door zeer hoge punten te scoren die zeer dicht bij elkaar lagen. José van Haren reed haar paard Perfect Ritme naar een prachtige score van 87,80%, maar het was Bart Veeze met Roman Empire die nog hoger wist te scoren en uiteindelijk de overwinning mee naar huis mocht nemen. De tweede keer op een rij voor deze talentvolle vierjarige hengst. Bart kijkt tevreden terug op zijn proef: “Het ging echt super fijn en Roman Empire was op en top geconcentreerd. Wat zijn sterke punten zijn? Nou, vooral dat hij geen zwakke plekken heeft. Hij heeft drie zeer sterke gangen. In Aerdenhout kregen we weer negens voor de stap en draf en een 9,5 voor de galop. Hij let altijd goed op en is heel makkelijk om te rijden. Hij geeft je als ruiter gewoon een ontzettend goed gevoel. Zo’n talentvol en makkelijk paard kom je echt maar weinig tegen. Het was mijn planning om nu twee Subli selectiewedstrijden achter elkaar te rijden. Met deze scores hebben we ons in principe al geplaatst voor de halve finale eind dit jaar. Nu is het tijd om even wat gas terug te nemen, hij is ten slotte nog een jong paard. We kijken heel bewust naar zijn wedstrijdplanning en wat hij aankan. Maar nu dus eerst even vakantie.”

Vijfjarigen
In de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden kwamen 13 combinaties aan de start. De hoogste score van de dag was voor de zwarte Toto jr. hengst Oreo onder het zadel van Shona Slinger. Met een geweldige score van 90,40% bleven ze de concurrentie ruim voor. De tweede plaats ging met een score van 85,00% naar Annemijn Boogaard en Oxxi Lena die vorig seizoen van de Subli Competitie bij de vierjarigen ook al nette resultaten boekten. Vlak daarachter eindigde Amber Hage met de hengst Odysseus P als derde met een totaal van 84,40%.

Uitslag Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden Aerdenhout 23 juni 2024

Vierjarigen
1. Bart Veeze, Roman Empire (v.Romanov), 89.80%
2. José van Haren, Perfect Ritme 87.80%

Vijfjarigen
1. Shona Slinger, Oreo (v.Toto jr. ) 90.40%
2. Annemijn Boogaard, Oxxi Lena (v.Secret)) 85.00%
3. Amber Hage, Odysseus P (v.Trafalgar) 84,40%

De volgende selectiewedstrijden van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zullen plaatsvinden op 13 juli in Wapenveld en 14 juli in Werkendam. Kijk voor de complete agenda en meer informatie over de Subli Competitie op https://subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.