Wie wordt het Rabo Talent van het Jaar 2008? Wordt het Dominique, Tommy, Lotje, Tim, Diederik, Jack, Maikel of Huub? Zaterdagmiddag zal tijdens Jumping Amsterdam de bekendmaking plaatsvinden vóór de prijsuitreiking van de wereldbeker dressuur. Niemand minder dan Anky van Grunsven zal de prijs uitreiken.Het Rabo Talent ontvangt een cheque ter waarde van 5000 euro ten behoeve van de ondersteuning van zijn of haar sportcarrière.

Het Rabo Talent wordt verkozen op basis van drie rankings. Eén ranking die voorkomt uit de stemmen van het publiek die via de KNHS-website binnen kwamen, een tweede ranking die wordt samengesteld door het KNHS Trainersplatform en de derde ranking die ontstaat door de stemmen vanuit de hippische pers.De acht talenten zijn geselecteerd uit het A-kader van de young riders of zijn ruiters en amazones die op basis van hun leeftijd geen deel meer mogen uitmaken van het A-kader young riders, maar nog wel extra begeleiding nodig hebben om de overstap naar de senioren te kunnen maken.

De talententeamleden worden jaarlijks uitgekozen door de bondscoaches dressuur, eventing en springen en hebben een aparte status binnen het Rabo Talentenplan. De teamleden krijgen extra geld voor training en opleiding en maken kans op de titel Talent van het Jaar. In het Rabo Talententeam van 2008 zitten Dominique Filion, Tommy Visser, Lotje Schoots, Tim Lips, Diederik Silfhout, Jack Ansems, Maikel van der Vleuten en Huub van der Mark.

Bron: KNHS