Met Hubaro (v.  Nene XIX), die Berber van der Meer pas vijf maanden in haar bezit heeft, won ze gister de één-na-laatste selectie van de Kingsley Future Cup in Haarlem. Al eerder won de combinatie een selectiewedstrijd, toen in Bronneger. In deze competitie voor Zuid-Europese barokke types,  startte ze op Z1 niveau. De jury had met plezier naar de proef gekeken die bijna 64% opleverde.

Positief kritisch vertelt Berber: “Er zaten echt nog wel fouten in de proef, maar het beeld was mooi. Ik kon het neusje er mooi uit houden en dat werd gewaardeerd door de jury. Ik heb de afgelopen tijd vooral gewerkt aan de basis. Zoals veel rechte lijnen en voltes in galop, dan merk je dat de oefeningen ook veel beter gaan. Zonder je dus gek te trainen op de oefeningen zelf. Ik had achten voor de eenvoudige wissels. Waar ik nog wel aan wil werken is de lengtebuiging in de zijgangen in draf.”

Kusjes geven

“Ik heb Hubaro nu vijf maanden en ik ontdek steeds meer wat hij kan. Zo kan hij ook kunstjes zoals de Spaanse pas. Maar als ik langs zijn stal liep, deed hij telkens een beetje raar. Ik ontdekte dat als ik naar mijn wang wees, dat hij dan een kusje geeft.”

Kingsley-sjabrakje voor de nummer twee

“Met het winnen van deze selectie won ik ook weer een Kingsley-sjabrakje en een Hoefslag Dressuur. Deze heb ik aan de nummer twee gegeven en zij was er heel blij mee. De laatste selectie ga ik ook rijden en ik hoop mij te selecteren voor de finale-clinic tijdens Jumping Amsterdam. Ik ben heel benieuwd welke tips Annemarie Brouwer heeft en hoe zij omgaat met dit type paarden in de training.” (CdB)

Foto:  Elsbeth Rondaan
Bron: Hoefslag