Vandaag kwamen de regiobestuurders van de KNHS bij elkaar op Jumping Amsterdam voor de jaarlijkse KNHS-Bestuurdersdag. De bijeenkomst stond volledig in het teken van de nieuwe organisatiestructuur “Dichterbij de paardensporter” die vorig jaar bij de KNHS is ingezet en de belangrijke positie die recreatiesport hierin heeft.

Het thema van deze bijzondere bijeenkomst was dan ook om samen de recreatiesport een volwaardige plek geven. De familie Bottelier van manege Les Chevaux uit Buinen en vereniging De Hunebedruiters deelden hun verhaal en tonen aan dat breedte- en wedstrijdsport in de praktijk heel goed samen kunnen gaan en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan elkaars succes.

Het doel in 2015 is om het succes van “Dichterbij de paardensporter” verder uit te bouwen en recreatiesport hierin een volwaardige plaats te geven. Anton Binnenmars, sinds 1 januari jl. directeur breedtesport: “Wij delen de passie voor paarden, daar staat de KNHS voor – dichterbij de paardensporter.”

De integratie van recreatiesport binnen de KNHS is inmiddels in volle gang. In 2014 is het recreatiesportforum gestart en komend voorjaar worden de nieuwe portefeuillehouders recreatiesport gekozen door alle leden in de regio via digitale verkiezingen. Geïnteresseerden in deze nieuwe bestuursfunctie kunnen zich aanmelden via www.knhs.nl/dichterbijdepaardensporter.

Dorien Mulderije, voorzitter van het recreatiesportforum, lichtte de noodzaak van het forum toe. Niet alleen voor KNHS-leden, maar voor iedereen die met paarden bezig is. ‘Ik ben blij dat de regionale bestuursleden bestuursleden zich daar vol voor inzetten met goede ideeën en met de voeten in de klei.’

Na een inspirerende bijeenkomst heeft het gezelschap in de Rabobank-loge nog kunnen genieten van mooie paardensport tijdens de Grand Prix dressuur en springen.

Bron:  KNHS