Na vier dagen topsport wordt Jumping Amsterdam op zondagavond 24 januari afgesloten met een bijzondere dressuuravond. Vanaf 19.00 uur is de piste in de RAI gevuld met een programma waarin dressuursport en show elkaar afwisselen. Alles van hoog niveau. Topact van de avond wordt ongetwijfeld het indrukwekkende optreden van de winnaars van het wereldmuziekconcours met een achttal Friese paarden. De Black Pearls of Rhythm zijn bekend van de jubileumshow van het Koninklijk Friesch Paardenstamboek. De recensies waren lovend. Nog nooit eerder was een dergelijke combinatie tussen paardensport en muziek gemaakt.

De dressuuravond begint met wedstrijdsport. Net als afgelopen jaar komen zes jeugdige en talentvolle combinaties in de baan in de Rabo Future Test maar de overige onderdelen zijn nieuw en verrassend. Zo geeft het succesvolle dressuurduo Edward Gal en Hans Peter Minderhoud op geheel eigen wijze een leerzame clinic. Edward werd afgelopen jaar wereldberoemd met zijn gitzwarte parel Moorlands Totilas. Niet alleen werd deze combinatie Europees kampioen in het Engelse Windsor, ook scoorden zij op het kampioenschap tweemaal een wereldrecord. Partner Hans Peter Minderhoud is een even grote naam in de internationale dressuurwereld. Hans Peter maakte deel uit van het zilveren dressuurteam op de Olympische Spelen in China, won Europees teamgoud en werd meervoudig wereldkampioen bij de jonge paarden. Jeugddressuurcoach Tineke Bartels voert met haar pupillen de hoogwaardige quadrille uit in de Amsterdam RAI en voor de finale van de Z2 kür op muziek zijn de selecties inmiddels in volle gang.

Speciaal voor Jumping Amsterdam brengt de Fransman Jean-François Pignon een bezoek aan onze hoofdstad. Zijn show met de vijf sprookjesachtige witte paarden die in vrijheid bewegen ontbreekt uiteraard ook niet in de programmering van de dressuuravond. Pignon zorgt voor een adembenemende schouwspel waarin alles draait om een unieke band tussen mens en paard. Editie 2010 wordt afgesloten door de veelbesproken Black Pearls of Rhythm, waarbij acht Friese paarden optreden met het 64 muzikanten tellende fanfarekorps van Advendo uit Sneek!

Kortom, een unieke belevenis die je als dressuurliefhebber niet mag missen. Natuurlijk biedt Jumping Amsterdam nog veel meer. Kijk voor alle informatie verder op deze site!