ERMELO (KNHS) – Op zondag 24 oktober is op het KNHS-centrum in Ermelo het nieuwe seizoen van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup van start gegaan. De dressuurcompetitie voor topsporters met een fysieke beperking dient als promotie voor het aangepast sporten en biedt geclassificeerde ruiters een uitgebreid aanbod aan wedstrijden waarbij internationale gradeproeven worden uitgeschreven. Bovendien zijn de selectiewedstrijden een belangrijk criterium voor de kadervorming richting de Europese Kampioenschappen 2011 begin september in Moorsele (België).

De competitie werd vorig jaar geïnitieerd met de titel KNHS-BMC Para Equestrian Cup. Komend seizoen start de wedstrijdserie onder een nieuwe naam: BMC Centaur Cup. De centaur, het wezen uit de Griekse mythologie, staat in dit geval symbool voor de unieke samenwerking tussen mens en paard. Over drie series van twee selectiewedstrijden hebben ruiters, ingedeeld in één van de grades van het aangepast sporten dressuur, de kans om zich te plaatsen voor een van de kwalificatiewedstrijden tijdens Jumping Indoor Maastricht (18 november 2010), Jumping Amsterdam (21 januari 2011) of Indoor Brabant (24 maart 2011). De beste twee combinaties per grade op basis van de competitiepunten behaald op zondag 12 december in  Zuidwolde en zondag  2 januari  in Zevenaar, selecteren zich voor de kwalificatiewedstrijd op vrijdag 21 januari  tijdens Jumping Amsterdam. De bondscoach mag tevens wildcards afvaardigen per kwalificatiewedstrijd. De beste combinaties plaatsen zich uiteindelijk voor de halve finale op CH Eindhoven op vrijdag 13 mei en de finale op vrijdag 19 augustus 2011 tijdens de Europese kampioenschappen dressuur in Rotterdam. De complete selectiekalender en de competitiebepalingen worden binnenkort gepubliceerd.

BMC is initiatiefnemer voor de competitie voor aangepast sporten. Er is een oplossing voor veel problemen. Meedoen. Met deze opvatting adviseert en ondersteunt BMC opdrachtgevers bij participatie- vraagstukken. Het is juist die overtuiging die we ook verbinden aan onze sponsorvisie. BMC besteedt tenminste 1 procent van het (sport)marketingbudget aan het toegankelijk maken van sport voor mindervalide ruiters. Dit gebeurt door middel van de fairshare overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport. De inzet is ook zichtbaar in het door BMC gesponsorde hippische team. Door de rubriek Aangepast Sporten wordt een volgende grote stap gezet in de integratie van de gehandicapte sport binnen de reguliere sport. Samen naar beter.