BMC is net als de afgelopen vier jaar hoofdsponsor van het internationale paardensportevenement Jumping Amsterdam, dat deze week van 21 tot en met 24 januari plaatsvindt in de Amsterdam RAI. Behalve de BMC Grote Prijs van Amsterdam op zondag heeft ook de FEI World Cup Dressage op zaterdag de toevoeging ‘presented by BMC’ gekregen. Op zaterdag organiseert BMC, in samenwerking met Jumping Amsterdam, een loterij ten bate van Special Olympics Nederland.

‘Ik vind dat de evenementen die we sponsoren, iets toe moeten voegen,’ licht bestuursvoorzitter Albert Jansen toe. ’Er zijn honderden paardensportevenementen in Nederland, waarvan er maar een paar vanwege hun uitstraling voor ons erg belangrijk zijn.’ BMC adviseert de publieke sector, zoals overheden, zorg-, onderwijs- en welzijnsinstellingen en woningcorporaties. Met ruim duizend adviseurs en interim-managers zijn zij marktleider in het publieke domein. BMC weet als geen ander dat topprestaties ontstaan door de bundeling van passie en ambitie, denken en doen, individuele expertise en teamwork. De managers en adviseurs weten dat het bereiken van de top veel training vergt. Het is juist die overeenkomst met de sport die, samen met hun missie voor organisaties in het publieke domein, de sponsoring van de hippische sport in Nederland voor BMC zo vanzelfsprekend maakt. Het motto van BMC is: ‘samen naar beter’ en dat geldt zeker voor een evenement als Jumping Amsterdam.

Loterij ten bate van sport voor mensen met een handicap
In samenwerking met BMC en Fonds Gehandicaptensport organiseert Jumping Amsterdam op zaterdag 23 januari een loterij. BMC stelt structureel 1% van haar sportsponsoringbudget beschikbaar aan het Sportfonds BMC. Dit fonds heeft als doelstelling de gehandicaptensport, en dan specifiek de paardensport, te ondersteunen. Zo werft het sportfonds financiële middelen waardoor iedereen met een handicap overal kan sporten. De opbrengst van de verloting tijdens Jumping Amsterdam gaat naar Special Olympics Nederland, die deelname aan Special Olympics sportevenementen voor mensen met een verstandelijke handicap mogelijk maakt. Grand Prix Tours uit Groningen stelt voor deze loterij een unieke hoofdprijs beschikbaar. De winnaar verdient namelijk een reis voor twee personen naar de Wereldruiterspelen in Lexington, Kentucky.

BMC Cup
Op vrijdag wordt na afloop van de Grand Prix een kwalificatiewedstrijd verreden van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup, een competitie voor aangepaste sporters in de discipline dressuur. Zeven geclassificeerde ruiters rijden een kür op muziek en strijden hiermee om een startbewijs voor de finale op CHIO Rotterdam. De competitie, geïnitieerd door BMC, is een samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten, zowel in de breedte als in de topsport. De deelnemers krijgen de kans om aan start te komen op bijzondere wedstrijden waarbij internationale proeven worden uitgeschreven.