Op woensdagavond stond in de uiterst sfeervolle hal van het Londense Olympia de vierde kwalificatiewedstrijd op het programma in het kader van de Reem Acra FEI Wereldbeker voor dressuurruiters. Zoals verwacht waren de Britten oppermachtig en namen in zowel de Grand Prix op dinsdag als in de Kür op woensdag de eerste vier plaatsen in.

De verrassing van het EK Rotterdam, de Brit Carl Hester met de in Nederland gefokte hengst Uthopia (Métall x Inspekteur)moest in beide wedstrijden genoegen nemen met de derde plaats. Minstens zo verrassend was het optreden van Valegro (v.Negro) met de Britse Charlotte Dujardin. Zij won de Grand Prix en eindigde in de Kür als tweede. Winnaar werd de Britse Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris.

De verschillen in de Kür waren minimaal. Bechtolsheimer won met een score van 83.975%, terwijl Carl Hester met de hengst Uthopia derde werd met een waardering van 83.450%. De vierde Brit die aan de start verscheen, Richard Davidson met Hiscox Artemis, maakte het Britse succes compleet door als vierde te eindigden. “Hiermee is de droom van de Britse dressuursport uitgekomen”, zei voorzitter Stephen Clarke na afloop van de wedstrijd. Daarnaast werd er geschiedenis geschreven, want de zege van Laura Bechtolsheimer was niet alleen de eerste zege van een Britse amazone in deze competitie in Londen, maar ook de eerste zege van een Brit in een wereldbeker kwalificatie ooit.

Met een score van 72.950% eindigde Laarakkers als zevende, terwijl Schreven met een score van 71.825% als negende eindigde. Hans Peter Minderhoud is de beste Nederlander op de vijfde plaats, terwijl Christa Laarakkers nu elfde staat. Dit weekeinde is er ook nog de wereldbeker wedstrijd in Frankfurt, waaraan Patrick van der Meer en Hans Peter Minderhoud deelnemen. Ook tijdens Jumping Amsterdam 2012 wordt er wereldbeker wedstrijd verreden. De finale wordt verreden tijdens Indoor Brabant van 18 tot en met 22 april 2012.

Tussenstand World Cup:
1) Tinne Vilhelmsson-Silfv̩n (Zwe) Р52
2) Patrik Kittel (Zwe) – 41
3) Richard Davison (Eng) – 38
5) Hans Peter Minderhoud (Ned) – 32
11) Christa Laarakkers (Ned) – 22
13) Aat van Essen (Ned) – 21
15) Jenny Schreven (Ned) – 20