Olympisch kampioen Valegro staat niet langer te koop. Eigenaren Carl Hester en Roly Luard hebben besloten dat er een syndicaat moet worden opgericht voor het behoud van de drievoudig wereldrecordhouder. ‘Roly Luard is een fijne mede-eigenaar en samen vinden wij dat Valegro, die als sinds twenter bij mij op stal staat, hier op stal moet blijven bij zijn amazone, trainer, eigenaren en team,’ aldus Hester.

Zorgen om welzijn Valegro
Hester en Luard moeten nu op zoek naar serieuze investeerders. Afgelopen jaar vormden een groep fans al een syndicaat en vroegen op deze manier donaties om een aandeel te kopen in de ruin. Op dat moment stonden Hester en Luard niet open voor deze optie. Dat ligt nu anders: ‘We zoeken mensen die deel willen uitmaken van dit geweldige succesverhaal van Valegro.’ Eerder dit jaar sprak Hester voor een masterclass in het Australische Sydney en bekende tegenover hippisch journalist Chris Hector dat hij geen afscheid wil nemen van de Negro-zoon en zich zorgen maakte om het welzijn van het paard wanneer het daadwerkelijk zou worden verkocht: ‘Ik ben bezorgd over het feit dat een nieuwe eigenaar misschien niet op de manier voor hem zorgt als wij dat doen. Wij zijn voorzichtig met hem, maar het blijft wel een paard en hij moet zich ook kunnen gedragen als een paard. Dat komt nog altijd op de eerste plaats. Wanneer iemand een groot bedrag voor hem neerlegt, mag hij dan nog wel paard zijn? Ik weet het niet,’ aldus Carl.

Reclames
Naast het vinden van investeerders richt Hester zich ook op de advertentiemarkt: ‘Door het inzetten van Valegro voor reclame-campagnes en advertenties valt er ook geld voor zijn onderhoud te verdienen. We zijn op dit moment werkzaam met een syndicaatmanager voor renpaarden en hij helpt ons met het opzetten van een plan. Ik heb geen haast.’

Jumping Amsterdam
Ondertussen richten Valegro en zijn amazone Charlotte Dujardin zich op de wereldbekerfinale van 2014. Het is de bedoeling dat de combinatie tijdens de wereldbekerkwalificatie op Jumping Amsterdam (23 t/m 25 januari 2014) aan start verschijnt.

Bron: Hoefslag

De Hoefslag, hét paardentijdschrift van Nederland, is ook in 2014 mediapartner van Jumping Amsterdam.