De olympisch en Europees kampioene Charlotte Dujardin deed waar ze voor kwam: winnen. Met een voorsprong van bijna vier procent pakte ze met haar toppaard Valegro (v. Negro) de eerste prijs en een score van 85.820 procent. Door een vakantie in Nieuw-Zeeland had ze maar twee dagen kunnen rijden van te voren. Toch was ze blij met haar debuut op Jumping Amsterdam. “De voorbereiding was kort, maar mijn trainer Carl Hester had Valegro fijn doorgereden toen ik weg was en de proef ging, op één foutje na, heel goed. Dit is mijn eerste keer hier en ik vind het een geweldig evenement. Iedereen is hier super vriendelijk.”

Edward Gal kon met Glock’s Undercover (v. Ferro) al meer in de buurt komen van Charlotte dan op de vorige wereldbekerwedstrijd in London. Ditmaal zette Edward een percentage neer van 81.860 procent. “Glock’s Undercover wordt met ieder optreden beter,” aldus een enthousiaste Edward. Op gepaste afstand volgde op de derde plek Isabel Werth en Don Johnson (v. Don Frederico) met 75.940 procent.

Morgen rijden de beste vijftien ruiters de kür op muziek, wat telt voor de wereldbekerkwalificaties. Naast Gal treden de Nederlandse combinaties Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo, Katja Gevers met Thriller, Madeleine Witte-Vrees met Vitana V, Tommie Visser met Vingino en Laurens van Lieren met Ulysses La Haya aan.

Download hier de media kit.

Bekijk hier de uitslag.

Bekijk hier het interview met de winnares (video).

Foto: Digishots