Tijdens de Reem Acra FEI wereldbeker kwalificatiewedstrijd in het Londense Olympia groeide de op de Olympische Spelen dubbel goud winnende Charlotte Dujardin met de Nederlands gefokte Valegro (Negro x Gershwin) uit tot heldin. In de Grand Prix scoorde zij 84.447%, wat een nieuw wereldrecord betekende en in de Kür bevestigde zij haar overmacht door deze met acht procent voorsprong op Isabell Werth met Don Johnsson af te sluiten. Carl Hester maakte het Britse feestje compleet door met Uthopia derde te worden.

Van de drie Nederlanders die in de Kür aan de start kwamen was Jumping-ambassadeur Imke Schellekens-Bartels uit Hooge Mierde op Toots (Jazz x Havidoff) met een zevende plek de beste. “Ik denk dat ik meer punten had gekregen als ik na de break had mogen rijden, maar dan had ik in de Grand Prix beter moeten presteren. In die Grand Prix kregen we echt een paar kapitale fouten. Toots sprong weg in de uitgestrekte stap en ging in galop over toen de uitgestrekte draf getoond diende te worden. Na de Kür waren we eigenlijk wel tevreden. Er was nog wel sprake van enige spanning, maar echte fouten bleven uit. Toots heeft relatief weinig ervaring en als je weet dat de losrijpiste in deze hal 14 meter breed is en 40 meter lang, waarin zes paarden aan het werk zijn, dan moet een paard heel koel in zijn hoofd zijn om dat te kunnen verwerken. Die koelheid komt met de jaren en is voor een belangrijk deel gebaseerd op ervaring. Wat ik zelf opvallend vond is dat Toots behoorlijk bezweet de wedstrijdring binnen ging, maar er droog weer uitkwam. Daaruit concludeer ik dat hij in de ring weinig last meer had van spanning en dat geeft moed richting de komende wedstrijd in Amsterdam”, aldus Imke Schellekens.

In de tussenstand van de West-Europese League van de Reem Acra FEI wereldbeker voor dressuurruiters blijft de Italiaanse Valentina Truppa aan de leiding gaan met 52 punten, op een punt achterstand gevolgd door de Duitse Kristina Sprehe. Beste Nederlander is Edward Gal, die vijfde staat, terwijl Marlies van Baalen de 12de plek inneemt en Imke Schellekens 14de staat.

Informatie:  www.olympiahorseshow.com  

Bron: KNHS

Uitslag Reem Acra FEI World Cup Kür (di):

1) Charlotte Dujardin (Eng) – Valegro (Negro x Gershwin) – 87.975%
2) Isabell Werth (Dui) – Don Johnson FRH (Don Frederico x Warkant) – 80.075%
3) Carl Hester (Eng) РUthopia (M̩tall x Inspekteur) Р79.900%
7) Imke Schellekens-Bartels (Hooge Miede) – Toots (Jazz x Havidoff) – 74.875%
8) Edward Gal (Harskamp) – Glock’s Undercover (Ferro x Donnerhall) – 74.050%
13) Marlies van Baalen (Brakel) – BMC Miciano (Medici x Dialekt) – 70.350%

Tussenstand World Cup:

1) Valentina Truppa (Ita) – 52
2) Kristina Sprehe (Dui) – 51
3) Tinne Vilhelmson Silfv̩n (Zwe) Р46
5) Edward Gal – 42
12) Marlies van Baalen – 24
6) Imke Schellekens-Bartels – 22