In de derde wereldbekerwedstrijd voor dressuurruiters, die in de Zweedse hoofdstad Stockholm werd verreden, eiste Christa Laarakkers (Winschoten) met Divoza Horse World Ovation (Cabochon x Apollonios xx) de vijfde plaats op. De Zweed Patrik Kittel won met Toy Story met 0.1% voorsprong op zijn landgenote Tinne Vilhelmson Silfven met Don Aurelio.

“Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan”, was de eerste opmerking van Christa Laarakkers, toen ze de ring had verlaten. Laarakkers reed een foutloze proef, waarin Ovation zich niet alleen steeds zeer ontspannen toonde, maar ook heel goed bij de les bleef. “Het voelde alsof het vanzelf ging. Nergens hadden we spanning en voor mijn gevoel reden we de beste Kür ooit. Tot de changementen om de pas kwamen. Ik reed er gewoon te laconiek in en toen hadden we als gevolg daarvan fouten. Dat kostte me in ieder geval de vierde plek. Ik baal ervan dat ik zelf niet beter bij de les was. De changementen om de pas op de laatste lijn waren weer prima, maar wat heb kon de foutjes niet meer goedmaken”, aldus de anders altijd nuchtere Groningse.

Kittel won met een score van 79.475%, voor zijn landgenote Vilhelmson met 79.375%. Drie van de vijf juryleden hadden Vilhelmson op de eerste plaats staan, terwijl twee juryleden in Kittel de winnaar zagen. De Duitse Isabell Werth, die met Warum Nicht FRH in de Grand Prix nog als zevende was geëindigd, revancheerde zich door in de Kür derde te worden.

Bron: KNHS

Uitslag Reem Acra FEI World Cup Kür (zo):
1) Patrik Kittel (Zwe) – Toy Story (Come Back II x Concorde) – 79.475%
2) Tinne Vilhelmson-Silfven (Zwe) – Don Auriello (Don Davidoff x White Star) – 79.375%
3) Isabell Werth (Dui) – Warum Nicht FRH (Weltmeyer x Wenzel I) – 78.475%
5) Christa Laarakkers (Winschoten) – Divoza Horseworld Ovation (Cabochon x Apollonios xx) – 75.900%

Tussenstand World Cup:
1) Tinne Vilhelmson-Silfven (Zwe) – 52
2) Patrik Kittel (Zwe) – 41
3) Valentina Truppa (Ita) – 33
4) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – 32
4) Isabell Werth (Dui) – 32
12) Aat van Essen (Heerde) – 21
19) Nars Gottmer (Doorn) – 15
22) Jenny Schreven (Weert) – 12
22) Christa Laarakkers (Winschoten) – 12
26) Edward Gal (Harskamp) – 11