Niet alleen de beide kersverse wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam en Charlotte Dujardin komen aan de start op Jumping Amsterdam. Op Jumping Amsterdam zal voor het eerst na het WK in Frankrijk ook het succesvolle Nederlandse para-team zich compleet laten zien. Op de nationale dressuuravond op donderdag 29 januari toont de gehele afvaardiging, met Rixt van der Horst, Sanne Voets, Demi Vermeulen, Franks Hosmar en Nicole den Dulk, onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink zich voor het eerst weer als team aan het Nederlandse publiek! Deze afvaardiging was met elkaar goed voor maar liefst tien medailles, waaronder naast het unieke teamzilver ook drie individueel gouden plakken.

Dit resultaat in de internationale para-dressuur is het beste ooit door Nederlandse ruiters behaald. Hoe dat is gekomen, zal bezoekers duidelijk worden gemaakt.

De ploeg toont zich op donderdagavond tussen twee rubrieken rond 21.25 uur in het kader van de uitreiking van de DVB Foundation Award. Deze Award is een initiatief van de club rond Olympische amazones Coby en Marlies van Baalen om de aangepaste sport de waardering te geven die zij verdient. DVB Foundation wordt geheel gerund door vrijwilligers en spant zich in voor fondsenwerving, hulp en steun aan gehandicapten die genieten van paarden en paardensport en er wel bij varen voor hun fysiek en mentaal welzijn.  

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor donderdagavond, waar na de openbare training in de hoofdpiste ook de Rabo U25 Cup voor de jeugd en een nationale Lichte Tourrubriek om de Zegwaard Riool Ontstopping Prijs op het programma staat. Meer dan de moeite waard. Mis het niet, van harte welkom!

Op vrijdag 31 januari komen de para-dressuurruiters vanaf 9.00 uur aan start in de KNHS-Para Dressuur Trophy (kur op muziek).  

Meer informatie:  www.dvbfoundation.nl