Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival (v. Jazz) lijken op weg om de score van 90% in de Kür te gaan doorbreken. In het Franse Lyon naderde ze deze barrière op een haar na en bleef steken op 89.375%. “Parzival is 15 jaar, maar ik heb het gevoel dat hij iedere keer nog beter wordt”, aldus een uiterst tevreden Cornelissen.

In het begin van de Kür leek de aanleuning niet alleen iets mooier, maar ook een fractie stabieler te kunnen zijn. Het was Cornelissen die dit direct na haar rit bevestigde. “In het eerste begin van de proef was Parzival heel erg relaxed en misschien net te ontspannen. Daardoor was het beeld net niet stabiel. Ik heb hem in de eerste piaffe iets meer laten aanspannen en vanaf dat moment was het beeld zoals ik het voor ogen had. Daarnaast werkt hij de oefeningen af met speels gemak, waardoor we erg hoge scores realiseerden. Parzival is 15 jaar jong en het lijkt wel of we in iedere wedstrijd nog progressie weten te boeken. Het is voor mij een genot om met hem de wedstrijdring binnen te rijden”.  In de wereldbeker Kür op muziek liep de gehele rit uiterst vloeiend en waren de pirouettes een lust voor het oog. De pirouette van 360 graden in passage, waarin Parzival naar links en naar rechts gaat, werd in een perfecte ritme uitgevoerd en vormde samen met de overgangen van passage naar piaffe en terug naar passage de hoogtepunten van deze rit. Ook de half pass in zowel draf als in galop naar links en naar rechts was van een indrukwekkende schoonheid.

Edward Gal wist in de Kür de indrukwekkende prestatie die hij met Glock’s Undercover in de Grand Prix realiseerde niet te evenaren. Gal eindigde als vijfde met een score van 79.125%. “We hebben weer veel geleerd en Undercover heeft de nodige ervaringen opgedaan”, aldus Gal, die naar de tweede plaats in de tussenstand in de West-Europese league is opgeklommen.  

Hans Peter Minderhoud legde met Glock’s Tango beslag op de tiende plaats. De Italiaanse Valentina Truppa eindigde met Eremo del Castegno als tweede en staat daarmee tweede in de West-Europese league, achter de Zwitserse Marcela Krinke met Smeyers Molberg, die in Lyon als achtste eindigde. De Duitse Kristina Sprehe werd met Desperados derde.

Tussenstand
1) Marcela Krinke (Zwi) – 40  
2) Valentine Truppa (Ita/0 – 37
3) Edward Gal – 33
7) Marlies van Baalen – 20

Titelverdedigster Cornelissen telt in de tussenstand niet mee, omdat zij in elk geval start gerechtigd is, mits zij in 2 wedstrijden start.

Lyon is de tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Voor Jumping Amsterdam op 19 en 20 januari, staan alleen de kwalificitatiewedstrijden in Stuttgart, Stockholm en Londen nog op het programma.

Bekijk de kür van Adelinde en  Jerich Parzival


Bron: KNHS