De donderdagavond van Jumping Amsterdam staat bol van nationale dressuursport van hoog niveau. Naast de Rabo U25 Cup en de Prix St. Georges, staat het prachtige ‘Dance to the Future’ op het programma. Zoë Langhout en Kim Noordijk, twee jonge dressuuramazones, laten samen met hun pony’s in een prachtige Pas de Deux zien dat de jeugd de toekomst heeft. Het samenspel van licht, geluid, beeld en deze talentvolle combinaties belooft spektakel!

Zoë heeft al diverse pony’s uitgebracht in de klasse Z2-dressuur en komt in de show op Jumping Amsterdam in actie met de zevenjarige hengstBoszicht’s Mano (v.Orchard Boginov). Met Mano rijdt Zoë Z2-dressuur. Ze hoopt in 2016 in het A- of B-kader opgenomen te worden. De uitdaging ligt voor Zoë ligt bij het zelf opleiden van haar pony’s en het blijven verbeteren van de harmonie en de basis: “Dream it, Wish it, Do it!”

Op Jumping Amsterdam rijdt Kim met de negenjarige pony Ico van de Beekerheide (v.Icoon). Voor Kim is het belangrijk om samen met haar pony’s een steeds hoger niveau te bereiken. ”Presteren is mooi, maar de vriendschap tussen ruiter en paard is het allermooiste.” Kim is meerdere keren Nederlands kampioen geweest. Met haar ponyruin Boldermans Brasil (v.Sandokans Leonardo) is ze opgenomen in het A-kader. In 2015 was Kim zelfs reserve voor het EK Pony’s in Malmö.

Rabo Talentenplan
Beide amazones zijn met hun pony’s opgenomen in het Rabo Talentenplan. Het Rabo Talentenplan is het talentherkennings- en ontwikkelprogramma van de KNHS, waarbinnen talentvolle paardensporters in de discipline dressuur, springen, eventing en paradressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes.