In de derde wedstrijd van de West-Europese League van de Reem Acra FEI wereldbeker voor dressuurruiters, die in Stuttgart werd verreden, waren de eerste vier plaatsen in de KÅ ±r voor Duitse amazones. Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) eindigde met Kingesley Siro N.O.P. als vijfde. Fabienne Lutkemeier, die de wedstrijd wist te winnen met D’Agostino, heeft daardoor ook de leiding in de tussenstand van deze competitie overgenomen van Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en Jerich Parzival N.O.P.

Op de tweede plaats eindigde Jessica von Bredow-Werndl met de KWPN gefokte Unee (Gribaldi x Dageraad), terwijl Isabell Werth samen met Don Johnson genoegen moest nemen met de derde plek.

Ondanks haar vijfde plek was Daniëlle Heijkoop uiterst tevreden met haar optreden in Stuttgart. “De score is vergelijkbaar met onze score in Lyon, maar voor mijn gevoel hebben we een betere prestatie neer weten te zetten. Liepen we in Lyon soms niet helemaal synchroon met de muziek, vandaag klopte dat als een bus”, aldus Heijkoop. In de Grand Prix op vrijdag waren een paar kleine foutjes in haar rit geslopen. Zo zat er een hakkeltje in de changementen om de twee en hadden de pirouettes iets meer mooier gekund. “Vandaag paste echt alles en dan is het jammer dat dit niet tot uitdrukking komt in de jurywaardering. Vooral in de piaffe en passage was Siro echt heel goed, net als de pirouettes, maar het is net alsof de jury dan de uitvoering van de vorige dag nog tussen de oren heeft. Ik was natuurlijk graag een paar plaatsen hoger geëindigd, maar ga met een goed gevoel naar huis”, vertelde Daniëlle, voor wie dit de tweede wedstrijd van het indoor seizoen was en zij gaat zich nu voorbereiden op de wereldbeker wedstrijd van Londen, half december.  

Komend weekend staat de Wereldbekerkwalificatie in Stockholm op het programma. Na Olympia in Londen is Jumping Amsterdam de eerstvolgende en zesde wedstrijd van de World Cup.  

Uitslag Reem Acra FEI World Cup dressuur KÅ ±r:

1)Fabienne LÅ ±tkemeier (Dui) – D’Agostino (De Niro x Shogun xx) – 80.600%
2) Jessica von Bredow-Werndl (Dui) – Unee BB (Gribaldi x Dageraad) – 80.375%
3) Isabell Werth (Dui) – Don Johnson FRH (Don Frederico x Warkant) – 79.500%
5) Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) – Kingsley Siro N.O.P. (Gribaldi x Hemmingway) – 77.325%
11) Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Uzzo (Lancet x Indoctro) – 72.650%

Tussenstand:
1) Fabienne LÅ ±tkemeier (Dui) – 44
2) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – 37
2) Agnete Kirk Thinggaard (Den) – 37
2) Jessica von Bredown-Werndl (Dui) – 37
10) Daniëlle Heijkoop – 25
16) Edward Gal (Harskamp) – 20
16) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – 20
21) Patrick van der Meer – 15

bron:  KNHS