AMSTERDAM (KNHS) – De Britse Charlotte Dujardin won met overmacht de REEM ACRA FEI Grand Prix met haar in Nederland gefokte Valegro. De 86,14% was vandaag in de RAI niet genoeg om haar wereldrecord te verbeteren. Danielle Heijkoop (Rotterdam) was met 78,320 een overtuigende ‘best of the rest’ met een frisse en zeer goed piafferende Siro N.O.P. Met Diederik van Silfhout (Lunteren) en Hans Peter Minderhoud (Harskamp) op de vierde en vijfde plaats was dat een mooie opwarmer voor de wereldbekerwedstrijd morgen in de RAI. Daarin rijden de beste 15 van de Grand Prix en zijn ook Patrick van der Meer, Laurens van Lieren en Katja Gevers van de partij.

Danielle Heijkoop was heel tevreden over haar Grand Prix proef met de nu 16-jarige ruin Siro N.O.P. (v.Gribaldi). “Ik reed een hele goede proef. Het enige wat ik zelf vond dat de pirouettes wat te klein waren. Siro N.O.P. voelt heel goed aan, dus morgen gaan we er voor.”Winnares Charlotte Dujardin ging onbedreigd op de overwinning af in de Grand Prix, die als opwarmer dient voor de wereldbekerkwalificatiewedstrijd morgen. De fouten op de laatste lijn drukten haar score van 86,14%. “Dat was mijn eigen schuld”, liet de meervoudig kampioene uit Engeland weten. “Ik ben afgelopen zaterdag met een jetlag teruggekomen van een drieweekse reis naar Nieuw-Zeeland. Het is aan de kwaliteit van Valegro te danken dat de score zo hoog is. Ik was nog niet helemaal fris.

Diederik van Silfhout (Lunteren) reed een sterke wedstrijd met de pas 10-jarige hengst Arlando N.O.P. (v.Paddox) die in de RAI overtuigde in zijn piaffe-passage oefeningen en mooie drafmomenten. “Dit is pas zijn eerste wedstrijd op dit niveau in een hal als de RAI. Ik ben heel tevreden over hoe het ging.” Op de vierde plaats bleef Diederink Hans Peter Minderhoud (Harskamp) en Glock’s Flirt (v.Florestan I) met een miniem verschil voor.

In de wereldbekerkwalificatiewedstrijd rijden morgen de beste 15 van de 21 in de Grand Prix gestarte combinaties. Daaronder ook de Nederlanders Patrick van der Meer met Uzzo, Laurens van Lieren met Ulysses la Haya, die de plaats van Edward Gal innam omdat Gal’s paard Glock’s Undercover door een lichte verhoging niet in de RAI kon starten en Katja Gevers met Thriller.

Uitslag REEM ACRA FEI Grand Prix, Jumping Amsterdam
1. Charlotte Dujardin (ENG), Valegro (Negro x Gershwin), 86,14%
2. Danielle Heijkoop (Rotterdam), Siro N.O.P. (Gribaldi x Hemmingway), 78,32%
3. Jessica von Bredow-Werndl (DUI), Unee (Gribaldi x Dageraad), 74,880%
4. Diederik van Siflhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (Paddox x Mytens xx), 74,860%
5. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) Glock’s Flirt (Florestan I x Gauguin de Luilly), 74,320%
10. Patrick van der Meer (Naaldwijk), Uzzo (Lancet x Indoctro), 70,74%
12. Laurens van Lieren (Schore), Ulysses la Hay (Gribaldi x Ulft), 70,44%
13. Katja Gevers (Berlicum), Thriller (Gribaldi x Amor), 70,14%

Bron: KNHS