De Belgische springruiter Gregory Wathelet is vrijdag winnaar geworden van het hoofdnummer van De Telegraafavond. In De Telegraaf Prijs, 1.50m met winning round, was hij met Kronos d’Ouilly (v. Uzelien) de snelste foutloze combinatie. De rubriek gold ook als eerste kwalficiatiewedstrijd voor de Stoeterij Sterrehof Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag.

Misschien wel de mentaal sterkste deelnemer van het veld, Gregory Wathelet, rekende in de tweede omloop op tijd met Kronos d’Ouilly (v.Uzelien) af met een opvallend sterk presterende Henk van de Pol/Warrant (v.Numero Uno). Laatstgenoemde deed, tot groot genoegen van het massaal aanwezige publiek, een bijna geslaagde poging De Telegraaf hoofdprijs te grijpen. Ook hij kon niet voorkomen dat Gregory Wathelet opnieuw de macht greep. Opnieuw, want de inmiddels weer Belg, sloeg eind december ook al toe in het hoofdnummer van Jumping Mechelen. Daar deed hij dat met Copin van de Broy (v.Darco) die de eigenaar daags na de winst overdeed in handen van Marcus Ehning. Geen vreemd fenomeen voor Wathelet, want hetzelfde overkwam hem toen hij in dienst van het vreemdelingen legioen van Alexander Onyschenko eveneens al zijn toppaarden zag vertrekken.

Ook Maurice van Roosbroeck bleef in beide omlopen foutloos en eindigde met het paard Dylano (v. Cento Lano) op de derde plaats.

De Telegraaf is de grootste en meeste gelezen krant van Nederland en brengt 6 dagen per week het laatste nieuws en uitgebreide achtergrondverhalen. De Telegraaf, krant van wakker Nederland. Informatie: www.telegraaf.nl