Na twee selectiewedstrijden (Ammerzoden en Zuidwolde) zijn de acht combinaties bekend die geplaatst zijn voor de kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam. Dit zijn: Rixt van de Horst met Uniek, Nicole den Dulk met Fifty Fifty, Sanne Voets met Vedet PB NOP en Zoya Sollenburg, Glasten Krapels met Filia H. DVB, Frank Hosmar met Alphaville NOP en Wallstreet Shuffle en Ellen van den Berg met Showdiva.

Afgelopen zaterdag werd de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation, verreden bij de Millenniumruiters in Zuidwolde. Net als in Ammerzoden gingen de eerste prijzen naar Frank Hosmar met Alphaville NOP (v.Sandreo), Sanne Voets met Vedet PB NOP (v.Florestan I) en Rixt van der Horst met Uniek (v.Gribaldi). De drie combinaties zijn hiermee verzekerd van een startplaats in de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam.

De gecombineerde rubriek van Grade I en II won Rixt van de Horst met overmacht. De amazone die met Uniek uitkomt in grade II behaalde 72, 64%. In Grade III had Sanne Voets twee troeven in de strijd. De vertrouwde combinatie Voets en Vedet PB NOP scoorden 73,11%, waarmee ze zich bijna zes procent los reed van de nummer twee. Deze prijs ging naar Glasten Krapels met Filia H DVB (v.Fuchsberger) met een score van 67,74%. Met een minimaal verschil werd Sanne Voets derde met de Métall-merrie Zoya Sollenburg met 67,72%.

De KNHS-Para Dressuur Trophy vindt op vrijdagochtend 24 januari plaats tijdens Jumping Amsterdam.  Bestel uw kaarten  hier.