De combinaties die deel mogen nemen aan de kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam zijn bekend. De paradressuurruiters komen op vrijdag 26 januari in actie in de Amsterdamse RAI.

Via de selectiewedstrijden in Hellendoorn en Zuidwolde wisten acht combinaties een startplaats te bemachtigen voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam. Een negende combinatie zal van start gaan op een toegekende wildcard. Tijdens de selectiewedstrijden waren veel combinaties al aan elkaar gewaagd wat in een prachtig deelnemersveld heeft geresulteerd. Met de Paralympische ruiters van Rio; Rixt van der Horst, Frank Hosmar, Demi Vermeulen en Sanne Voets op de startlijst, belooft het dan ook een zeer spannende strijd te worden in Amsterdam.

Jumping Amsterdam
De volgende combinaties komen aan de start in de kwalificatie wedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy bij Jumping Amsterdam.
Demi Vermeulen (Zevenaar) Grade III – Ciska II             
Frank Hosmar (Haarle) Grade V – Alphaville N.O.P.   
Sanne Voets (Berghem) Grade IV – Demantur N.O.P.
Rixt van der Horst (Nistelrode) Grade III – Findsley
Yvette Overgoor (Borculo) Grade III – Flynn
Annemarieke Roling-Nobel (Kropswolde) Grade III – Doo Schufro
Lotte Krijnsen (Enschede) Grade IV – Zarienta
Joyce Campagne (Ijsselstein UT) Grade IV   – Count
Demi Haerkens (Helmond) Grade IV – Dude (wildcard)

Na Jumping Amsterdam volgt weer een cyclus van twee selectiewedstrijden en een kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant (8 maart). Daarna zal een klassement worden opgemaakt en zullen de finalisten bekend zijn.
De finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy wordt in juni verreden op een nog te bepalen locatie.

Bron: KNHS
Foto: DigiShots