Ermelo (KNHS) – Tijdens Jumping Amsterdam wordt de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy verreden. Na de tweede selectiewedstrijd, die op 13 januari in Zuidwolde is verreden, zijn de deelnemers bekend. In het klassement van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gaan nu drie combinaties met de maximale 40 punten aan de leiding en zijn daarmee overtuigend geplaatst voor Jumping Amsterdam. Dat zijn Maud de Reu – Webron, Demi Vermeulen – Wannabe en Sanne Voets – Demantur RS2 N.O.P..

Tijdens de selectiewedstrijden kunnen de deelnemers twee proeven rijden, tijdens de kwalificatiewedstrijd van Jumping Amsterdam rijden ze alleen een kür. Daarmee kunnen de ruiters ook weer de nodige punten voor het klassement verdienen. Het behaalde resultaat in Amsterdam telt daarbij zwaarder dan de eerder verreden selectiewedstrijden.

De selectiewedstrijden van de KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy, komen in aanmerking voor kadervorming en zijn daarmee belangrijk voor de TeamNl ruiters.

Sanne Voets (Berghem) was met haar imponerende Demantur RS2 N.O.P. in de gecombineerde rubrieken van Grade 4 en 5 in Zuidwolde tweemaal de beste en verzekerde zich daarmee van de maximale punten en een startbewijs voor Jumping Amsterdam.

Ook de net 20 jaar geworden Maud de Reu (Zwolle) verzamelde haar competitiepunten tijdens de door RV. Millenniumruiters goed georganiseerde wedstrijd in Zuidwolde. Met haar Webron was ze de afgetekende winnares van het Grade 2 en 3 klassement.

Demi Vermeulen won twee maal tijdens de eerste selectiewedstrijd in Hellendoorn en verdiende daar haar 40 punten, in Zuidwolde moest ze genoegen nemen met een derde en tweede plaats.

Frank Hosmar (Haarle) was winnaar van een proef tijdens de eerste selectie in Hellendoorn en werd in Zuidwolde tweede met Alphaville N.O.P., ook hij komt in actie tijdens Jumping Amsterdam.

Verder vinden we op de startlijst: Yvette Overgoor (Borculo), die met Flynn knap tweede werd in Zuidwolde, Annemariek Roling-Nobel (Almelo) – Doo Schufro, Demi Haerkens (Helmond) – Dude, Glasten Krapels (Ingen) – Wisconti en Tessa Baaijens-Van de Vrie (’s Heer Hendrikskinderen) – Happy Grace, die een wild card kreeg toegewezen.

De eerste ruiter zal vrijdag 25 januari om 9.00 uur de mooie piste van Jumping Amsterdam binnenrijden. Bondscoach Joyce Heuitink kijkt uit naar het treffen van haar ruiters. “Het is een geweldige ervaring voor pararuiters, zowel voor de ruiters die al internationale medailles hebben gewonnen, als voor de mensen die ervaring gaan opdoen op dit niveau. Het is een prachtig podium voor de para sport en de ondersteuning die we krijgen van Witte Van Moort is essentieel. Anders was het niet mogelijk om deze competitie te organiseren.”

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Bron: KNHS